Păstăi cu sos de roșii 1 an

Păstăi cu sos de roșii (după 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi am decis sa-mi amintesc și de delicioasele păstăi, așadar am făcut un preparat simplu, gustos și rapid: păstăi cu sos de roșii.

La început de toamnă, încă ne mai putem bucura de gustoasele păstăi proaspete. De aceea, Sorin ne-a pregătit un preparat simplu, gustos și rapid: păstăi cu sos de roșii.

Păstăi cu sos de roșii

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spălați păstăile și tăiați-le oblic în bucăți cu lungimea de 5 cm.
  2. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.
  3. Roșiile se opăresc aproximativ 30 de secunde pentru a putea fi decojite, după care se toacă cubulețe. Se pot folosi și roșii din conservă, atunci când nu mai sunt de sezon.
  4. Se gătesc la abur păstăile de fasole sau se pot opări în apă cu sare, până când acestea se înmoaie. În lipsa unui aparat de gătit la abur se poate improviza folosind o strecurătoare pe care o așezăm deasupra unei oale cu apă în clocot și pe care o acoperim cu capac.
  5. În timp ce se frăgezesc păstăile, pregătiți rapid un sos de roșii: sotați usturoiul în puțin ulei de măsline, adăugați roșiile, lăsați să dea în clocot și fierbeți la foc mic aproximativ 15-20 de minute, până când se îngroașă sosul.
  6. Asezonați din nou, după gust. Cănd păstăile de fasole sunt gata, amestecati-le în sos.   Poftă bună!
Spălați păstăile și tăiați-le oblic în bucăți cu lungimea de 5 cm, curățați usturoiul și tocați-l mărunt.Roșiile se opăresc aproximativ 30 de secunde pentru a putea fi decojite, după care se toacă cubulețe. Se pot folosi și roșii din conservă, atunci când nu mai sunt de sezon.

Se gătesc la abur păstăile de fasole sau se pot opări în apă cu sare, până când acestea se înmoaie. În lipsa unui aparat de gătit la abur se poate improviza folosind o strecurătoare pe care o așezăm deasupra unei oale cu apă în clocot și pe care o acoperim cu capac.

În timp ce se frăgezesc păstăile, pregătiți rapid un sos de roșii: sotați usturoiul în puțin ulei de măsline, adăugați roșiile, lăsați să dea în clocot și fierbeți la foc mic aproximativ 15-20 de minute, până când se îngroașă sosul.

Asezonați din nou, după gust. Cănd păstăile de fasole sunt gata, amestecati-le în sos.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii