varză ardelenească 10 luni

Varză ardelenească (de la 10 luni)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Toţi cei care au servit varza ardelenească au mâncat cu poftă. Nici copiii nu o vor putea refuza la cât este de gustoasă.

Toţi cei care au servit varză ardelenească au mâncat cu poftă. Nici copiii nu o vor putea refuza la cât este de gustoasă.

Varză ardelenească

51339803_9d4ff0bb5f_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 varză medie
– 4 cepe
– 2- 3 linguri pline cu boia de ardei dulce
– 150 ml ulei de floarea soarelui
– 150 ml apă
sare (pentru copii mai mari de 1 an, opţional)
piper (pentru copii mai mari de 1 an, opţional)

Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ceapa şi varza. Se pune pe foc o oală cu fund dublu sau un ceaun, iar când s-a încins se toarnă uleiul şi apa. Ceapa tocată se adaugă peste acest amestec, se acoperă cu un capac şi se dă focul la putere mică. Pentru copiii mai mari se poate presăra sare şi piper peste ceapă. Când ceapa s-a mai înmuiat se adaugă boiaua de ardei, se amestecă şi se acoperă din nou. Între timp se toacă varza şi se tot adaugă în oală până când se pune toată varza. În tot acest timp se ţine oala acoperită şi se amestecă din când în când pentru a nu se prinde varza de oală. Se fierbe la foc mic până când scade varza şi este fiartă în aburi.

Această mâncare este gata în 40- 45 de minute din momentul în care începe să fiarbă varza.

Sugestie: Dacă în 5 minute de când începe să fiarbă, varza nu a lăsat deloc apă, se poate turna cam o jumătate de cană sau puţin mai multă apă pentru a nu se arde mâncarea. Trebuie avut totuşi în vedere faptul că această reţetă se bazează pe gătitul la abur şi că dacă punem mai multă apă decât este necesar vom face varză fiartă nu călită sau la abur şi tot procedeul va dura mai mult timp. De asemenea şi gustul va fi afectat.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5x8x2

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă şi se spală ceapa şi varza. 
  2. Se pune pe foc o oală cu fund dublu sau un ceaun, iar când s-a încins se toarnă uleiul şi apa. 
  3. Ceapa tocată se adaugă peste acest amestec, se acoperă cu un capac şi se dă focul la putere mică. Pentru copiii mai mari se poate presăra sare şi piper peste ceapă. 
  4. Când ceapa s-a mai înmuiat se adaugă boiaua de ardei, se amestecă şi se acoperă din nou.
  5.  Între timp se toacă varza şi se tot adaugă în oală până când se pune toată varza. În tot acest timp se ţine oala acoperită şi se amestecă din când în când pentru a nu se prinde varza de oală. 
  6. Se fierbe la foc mic până când scade varza şi este fiartă în aburi. Această mâncare este gata în 40- 45 de minute din momentul în care începe să fiarbă varza.
  7. Sugestie: Dacă în 5 minute de când începe să fiarbă, varza nu a lăsat deloc apă, se poate turna cam o jumătate de cană sau puţin mai multă apă pentru a nu se arde mâncarea. 
  8. Trebuie avut totuşi în vedere faptul că această reţetă se bazează pe gătitul la abur şi că dacă punem mai multă apă decât este necesar vom face varză fiartă nu călită sau la abur şi tot procedeul va dura mai mult timp. De asemenea şi gustul va fi afectat.

Comentarii