Supă cremă de conopidă în 2 variante (peste 3 ani)

de Andreea
Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

O supă cremoasă, la fel de bună în oricare dintre cele 2 variante, vegetariană sau cu piept de pui. Cu puține ingrediente, foarte accesibile: conopidă și câteva extra legume.

În general supele-cremă se îngroașă cu făină, dar mai este și varianta pe care am ales-o aici, mai potrivită pentru copii, în care obținem consistența de cremă prin fierberea unui cartof împreună cu legumele. Vom obține crema prin pasarea legumelor la final și folosind, opțional, liezonul care leagă toată compoziția. Chiar dacă liezonul nu se foloseste, supa tot are o consistența cremoasă, ușor de consumat de micuți.

Am ales două variante, una vegetală și una cu piept de pui. Ambele rețete sunt foarte ușoare, necesită puțin timp de pregătire al ingredientelor (10 minute) iar timpul de preparare al supei-cremă este relativ scurt (20-30 minute).

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem cu preparare supei de bază.Pentru varianta 1, toate legumele se spală, se curăță și se pun întregi la fiert, în apă cu sare.
  2. Pentru varianta 2 se pune mai întâi pieptul de pui în apă rece cu sare, se aduce apa la fierbere, se spumează, apoi se adaugă legumele curățate, spălate, întregi. Se lasă la fiert până când atât carnea cât și legumele sunt bine fierte.
  3. În acest timp se taie mărunt ceapa sau prazul și țelina, și se călesc la foc mic, în unt sau ulei cu puțină apă, până se înmoaie.
  4. Când legumele (și carnea din varianta 2) din supa de bază sunt fierte, se scot din apă. Carnea, pătrunjelul și țelina se păstrează, iar morcovul, ceapa și varza se aruncă.
  5. În supa de bază se adaugă conopida, legumele călite, cartoful (tăiat cuburi mici), pătrunjelul și țelina (care au fost fierte deja în supa de bază) și se fierb toate 10-15 de minute.
  6. Păstram câteva buchețele de conopidă pentru decor iar restul legumelor se pasează.
  7. *Liezonul format din gălbenuș și smântână se adaugă treptat în supă, amestecându-se continuu.
  8. Se condimentează supa-cremă cu piper, sare și nucșoară, se adaugă buchețelele de conopidă păstrate, carnea ruptă fâșii sau tăiată cubulețe (pentru var. 2) și se mai lasă câteva minute la foc mic. Se servește caldă.

Comentarii