Supă cremă de spanac pentru o farfurie verde intens!
Supă cremă de spanac. Potrivită pentru cei mici, dar şi pentru cei mari. Acestă supă de spanac contribuie la aportul zilnic de vitamine și minerale ale întregii familii.
Într-o tigaie încinsă se pune untul cu 2-3 linguri de apă.
Ceapa tocată se ține în tigaie până se înmoaie.
Separat, spanacul bine spălat se pune într-un vas cu apă clocotită și se păstrează pe foc timp de 3-4 minute.
Se scurge de apă, se adaugă peste ceapă, apoi se lasă la răcit, după care se pune compoziția în blender pasându-se bine.
Separat se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste supă în blender.
Opțional se adaugă sarea si piperul.
Se pune la fiert din nou, adaugându-se nucşoara şi usturoiul pisat. Se ţine pe foc până fierbe 1-2 minute şi se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine.