supă cremă de spanac 10 luni

Supă cremă de spanac (de la 10 luni)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Potrivită pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, supa de spanac contribuie la aportul zilnic de fier al întregii familii.

Supă cremă de spanac – Potrivită pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, supa de spanac contribuie la aportul zilnic de vitamine și minerale ale întregii familii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o tigaie încinsă se pune untul cu 2-3 linguri de apă. 
  2. Ceapa tocată se ține în tigaie până se înmoaie. 
  3. Separat, spanacul bine spălat se pune într-un vas cu apă clocotită și se păstrează pe foc timp de 3-4 minute. 
  4. Se scurge de apă, se adaugă peste ceapă, apoi se lasă la răcit, după care se pune compoziția în blender pasându-se bine.
  5. Separat se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste supă în blender. 
  6. Opțional se adaugă sarea si piperul. 
  7. Se pune la fiert din nou, adaugându-se nucşoara şi usturoiul pisat. Se ţine pe foc până fierbe 1-2 minute şi se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine.
Într-o tigaie încinsă se pune untul cu 2-3 linguri de apă. Ceapa tocată se ține în tigaie până se înmoaie. Separat,  spanacul bine spălat se pune într-un vas cu apă clocotită și se păstrează pe foc timp de 3-4 minute. Se scurge de apă, se adaugă peste ceapă, apoi se lasă la răcit, după care se pune compoziția în blender pasându-se bine.

Separat se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste supă în blender. Opțional se adaugă sarea si piperul. Se pune la fiert din nou, adaugându-se nucşoara şi usturoiul pisat. Se ţine pe foc până fierbe 1-2 minute şi se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dZ6Aor

 

Comentarii