drob de bureţi 2 ani

Drob de bureţi

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Drob de bureţi, o rețetă care vă va încânta pe loc. Puteți înlocui bureții cu orice alt tip de ciuperci.

Drob de bureţi – varianta light a drobului cu carne. Cel din urmă este greu digerabil aşa că pregătesc această variantă de drob oricând am bureţi în casă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bureţii se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert se pun la scurs. 
  2. Până se scurg bureţii se pregăteşte o tava care se unge cu ulei.
  3. Ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt, iar ouăle se bat foarte bine. 
  4. Se toacă bureţii cu cuţitul sau la maşina de tocat carne.
  5. Se amestecă toate ingredientele cât mai bine şi se pune compoziţia obţinută în tavă.
  6.  Deasupra puteți pune puțin ou bătut pentru a se forma o crustă lucioasă, foarte aspectuoasă.
  7. Se coace la foc mic timp de 40 de minute sau până este copt (testul scobitorii uscate).

Sursă foto:https://flic.kr/p/5k1bdA