drob de legume 12 luni

Drob de legume

de Vali
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Drobul e un preparat nelipsit de pe masa de Paște. Vă propunem o rețetă cu legume, o alternativă excelentă la drobul de miel – drob de legume.

Drobul e un preparat nelipsit de pe masa de Paște. Vă propunem o rețetă cu legume, o alternativă excelentă la drobul de miel – drob de legume.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță vinetele de coajă, se taie cubulețe, după care se opăresc în apă cu sare.
  2. Separat, sotăm ceapa. 
  3. Peste vinetele opărite și scurse se presară grișul, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, sare, ceapa și ouăle bătute ca pentru omletă.
  4. Dacă vrem să înlocuim oul, putem folosi următoarele soluții:1 ou = 1 lingurița amidon de porumb/făină de soia amestecată cu 2 lingurițe apă fierbinte;1 ou = 1 linguriță de semințe de in măcinate și 3 linguri de apă
  5. Se toarnă preparatul într-un vas termorezistent care se introduce la cuptor.
  6.  E gata când e rumenit deasupra, iar scobitoarea iese curată din drob.

Hristos a înviat!

Sursă foto: http://flic.kr/p/6eyM1p