Salată cu avocado, măsline și praz 1 an

Salată cu avocado, măsline și praz

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Timp de gătire

5

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Rapidă, răcoroasă, plină de savoare, culori și vitamine de tot felul, antioxidanți și grăsimi mononesaturate, benefice organismului, această salată cu avocado, măsline și praz este o alegere perfectă pentru masa de dimineață sau un prânz ușor.

Cum weekend-ul ne-a fost plin cu distracții, cumpărăturile le-am lăsat pe mai târziu, iar dimineață am fost nevoită să încropesc ceva din ce am mai găsit prin frigiderul aproape gol. Noroc cu situațiile limită că ne pun inventivitatea la lucru! Așa a apărut această salată cu avocado, măsline și praz.
Rapidă, răcoroasă, plină de savoare, culori și vitamine de tot felul, antioxidanți și grăsimi mononesaturate, benefice organismului, această salată este o alegere perfectă pentru masa de dimineață sau pentru un prânz ușor.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ouăle se fierb pentru cel puțin 5 minute după ce clocotește apa. Câteva trucuri utile despre alegerea ouălor, fierberea și curățarea lor puteți afla din articolul de aici.
  2. Între timp se spală și se curăță avocado, apoi se taie cubulețe. Măslinele se țin la desărat peste noapte, dacă este necesar. Cele folosite de mine sunt măsline uscate, cumpărate în timpul ultimei vacanțe de vară pe care am petrecut-o pe una dintre insulele grecești. Norocul meu a fost că am le-am găsit foarte puțin sărate și pot fi mâncate ca atare și de cei mici.
  3. Se îndepărtează sâmburii măslinelor presându-le cu lama unui cuțit lat, după care se crestează ușor. Sâmburii ies cu ușurință în acest fel.
  4. Roșia se spală și se taie cubulețe, iar prazul se feliază fin.
  5. Se așază avocado, roșia, măslinele și prazul într-un castron, apoi se stropesc cu zeama de la lămâie și uleiul de măsline (uleiul este opțional, pentru că avocado este un aliment deja bogat în grăsimi "bune"), se presară un praf de sare, busuioc și piper măcinat, după gust.
  6. Nu mai rămâne decât să amestecăm totul și să lăsăm 1-2 minute la rece pentru a se armoniza toate aromele.
  7. Ouăle se taie pe jumătate și se așază lângă salată.

Salată se savurează proaspătă, alături de o felie de pâine integrală sau înfășurată într-o lipie făcută în casă.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro