chips-uri din mere 1 an

Chips-uri din mere

de Andreea
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chipsuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

120

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Chips-uri din mere – sunt alegerea perfectă pentru ronțăieli sănătoase!

Chips-uri din mere satisfac dorința de dulce și de crocant. Dacă nu aveți un deshidrator, puteți face chips-uri bune din mere ca în această rețetă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lămâia se stoarce într-un bol cu apă rece.
  2. Merele se spală și li se elimină doar cotorul, fără a fi decojite. 
  3. Se taie inele cât mai subțiri și uniform posibil. Pe măsură ce tăiem merele, introducem feliile în apa cu lămâie pentru a nu se oxida.
  4. Cuptorul se încălzește la 90-100 de grade Celsius. Pe o tavă cu hârtie de copt se așază feliile de mere (într-un singur strat) tapetate ușor cu un prosop de hârtie pentru a absorbi apa în exces.
  5. Inelele de mere se presară cu scorțișoară și opțional cu zahăr brun. Dacă merele sunt dulci, zahărul nu mai este necesar.
  6. Merele se lasă în cuptor să se usuce și să devină crocante, cam 2 ore (dar depinde de grosime). La jumătatea timpului se întorc și se repetă pudrarea cu scorțișoară.
  7. Vrem niște chips-uri crocante. Dacă nu lăsăm merele suficient de mult la cuptor, ele vor fi gumoase (gustoase și așa). Nu vor deveni crocante cât sunt încă în cuptor, așa că faceți un test simplu. Scoateți o felie și vedeți dacă devine crocantă în 30 de secunde. Dacă încă e gumoasă, mai lăsați-le.
  8. Pentru a scurta timpul, s-ar putea să fie de ajutor să puneți vârful unei linguri de lemn în ușa de la cuptor, astfel încât aburul care se formează să poată ieși (depinde de cuptor).

Pentru a rămâne crocante, chips-urile se păstrează într-o cutie închisă etanș.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4HW6eJ