budincă de avocado

Top 5 reţete cu avocado

Avocado este o excelentă sursă de grăsimi mononesaturate, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la o bună dezvoltare a întregului organism, în special a creierului.

Avocado este o excelentă sursă de potasiu, depășind și bananele la acest capitol, dar calitatea sa cea mai importantă o reprezintă grăsimile mononesaturate, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la o bună dezvoltare a întregului organism, în special a creierului. Avocado se consumă proaspăt, fără a fi preparat termic, ca atare sau în combinație cu alte fructe, legume sau cereale. Aflați care sunt cele mai apreciate rețete cu avocado:

Top 5 reţete cu avocado

Avocado cu hrișcă și fructe uscate

Un preparat cu gust dulce-acrișor, ideal pentru o dimineață plină de energie. Hrișca este o excelentă proteină vegetală și o bună sursă de mangan, cupru și magneziu precum și de fibre. În combinație cu avocado, care este bogat în potasiu și grăsimi mononesaturate, alcătuiește o masă foarte hrănitoare. Se pregăteşte relativ rapid, fiind nevoie de un scurt timp de aşteptare pentru a fierbe hrişca, hidratată în prealabil.

Mei cu avocado și iaurt

O altă rețetă rapidă și pe gustul celor mici este mei cu avocado și iaurt. Deşi nu este obligatorie, hidratarea meiului reduce semnificativ timpul de fierbere. În cel mult 30 de minute masa este gata, iar compoziţia poate fi condimentată după gust ţinând cont de vârsta copilului.

Budincă de avocado

Am putea să o considerăm un desert sau o gustare instant. În cel mult 5 minute este gata preparatul delicios și plin de substanțe hrănitoare. Condiţia este ca  avocado şi bananele să fie deja coapte bine. Nu vă mai rămâne decât să le curăţaţi și să le mixați în blender alături de celelalte ingrediente. Desertul este gata!

Supă cremă de avocado

Supa cremă de avocado este un preprat ușor, ideal pentru un somn liniştit. Este momentul perfect pentru a folosi supa de bază sau supa concentrată de legume. Aceasta îi va oferi un plus de savoare, dar şi de substanţe hrănitoare.

Salată cu sfeclă şi avocado

Salată cu sfeclă şi avocado este o explozie de gusturi, dulce, acru, sărat, dar şi o combinaţie  de legume bogate în vitamine, fier, proteine, minerale şi acizi graşi benefici pentru organism. Se poate consuma ca atare, împreună cu pâine sau biscuiţi, sau alături de alte preparate.

Foto: diversificare.ro