supă concentrată de zarzavat 8 luni

Supă concentrată de zarzavat (de la 8 luni)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Supă concentrată de zarzavat – un înlocuitor aromat şi sănătos pentru amestecurile sau cuburile cu legume uscate, dar şi cu multă sare şi conservanţi.

Supă concentrată de zarzavat – un înlocuitor aromat şi sănătos pentru amestecurile sau cuburile cu legume uscate, dar şi cu multă sare şi conservanţi.

Supă concentrată de zarzavat

4323601260_1790961cf8_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 cepe medii
– 3 morcovi
– 3 tulpini de ţelină
– 2 roşii
– 1 ardei
– 2 căţei de usturoi
– 100 g ciuperci champignon
– 2 fire de cimbru
– 1 frunză de dafin
– 5-6 fire de pătrunjel
– 1 linguriţă boabe de piper (de la 1 an)
apă

Se spală bine legumele după care se taie în sferturi: ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, iar usturoiul se zdrobeşte cu partea lată a cuţitului. Tăiem bucăţi mari pentru că se pot folosi în pregătirea altor mâncăruri (un piure de legume, de exemplu). Pentru un gust mai intens al supei legumele pot fi mărunţite, iar la final se aruncă după ce se strecoară supa. Ceapa şi morcovul se “călesc” în puţină apă pentru 10 minute după care se adaugă celelalte ingrediente. Se toarnă apă rece, atât cât să acopere cu 2-3 centimetri legumele. Creşterea treptată a temperaturii ajută la o mai bună extragere a aromei din ingrediente.

Se găteşte într-un vas acoperit la foc mic timp de 40-50 de minute. Nu se sărează. Supa de legume se gustă şi este gata atunci când simţiţi aroma puternică a legumelor. Se poate folosi proaspătă însă poate fi păstrată la congelator în pungi cu fermoar.

Această supă concentrată de zarzavat este un înlocuitor aromat şi sănătos pentru amestecurile sau cuburile cu legume uscate, dar şi cu multă sare şi conservanţi. Este un ingredient de bază în reţete precum: tocănite, risotto, sosuri .

Sfat: Când pregătiţi mâncarea şi vă rămân bucăţi pe care nu le folosiţi (de ex: jumătate de ceapă, o bucată de morcov, jumătate de ardei etc.) le puteţi pune într-o pungă la congelator şi le folosiţi la pregătirea supei concentrate.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7A4A2j

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine legumele după care se taie în sferturi: ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, iar usturoiul se zdrobeşte cu partea lată a cuţitului. 
  2. Tăiem bucăţi mari pentru că se pot folosi în pregătirea altor mâncăruri (un piure de legume, de exemplu). 
  3. Pentru un gust mai intens al supei legumele pot fi mărunţite, iar la final se aruncă după ce se strecoară supa. 
  4. Ceapa şi morcovul se “călesc” în puţină apă pentru 10 minute după care se adaugă celelalte ingrediente. 
  5. Se toarnă apă rece, atât cât să acopere cu 2-3 centimetri legumele. Creşterea treptată a temperaturii ajută la o mai bună extragere a aromei din ingrediente.
  6. Se găteşte într-un vas acoperit la foc mic timp de 40-50 de minute. 
  7. Nu se sărează. 
  8. Supa de legume se gustă şi este gata atunci când simţiţi aroma puternică a legumelor.
  9. Se poate folosi proaspătă însă poate fi păstrată la congelator în pungi cu fermoar.
  10. Această supă concentrată de zarzavat este un înlocuitor aromat şi sănătos pentru amestecurile sau cuburile cu legume uscate, dar şi cu multă sare şi conservanţi. 
  11. Este un ingredient de bază în reţete precum: tocănite, risotto, sosuri .
  12. Sfat: Când pregătiţi mâncarea şi vă rămân bucăţi pe care nu le folosiţi (de ex: jumătate de ceapă, o bucată de morcov, jumătate de ardei etc.) le puteţi pune într-o pungă la congelator şi le folosiţi la pregătirea supei concentrate.

Comentarii