Nemaipomenită pentru vremea caldă de afară, această supă cremă de roșii, dulce-acrișoară, va încânta toată familia. Asta dacă mai rămâne ceva și pentru cei mici! 🙂
Paşii necesari preparării
- Se taie legumele în bucăți mari.
- Într-o oală de 2 L se pune uleiul la încălzit cu puțină apă, după care se adaugă legumele și se lasă timp de 3 minute.
- Se adaugă roșiile tocate, împreună cu o cană de apă, sare după gust (doar pentru copiii mai mari de 1 an), și se lasă 20-30 de minute la foc mic.
- Opțional, se poate adăuga puțin zahăr brun pentru a tăia din aciditatea roșiilor (pentru copiii mai mari de 3 ani).
- Pasăm supa cu ajutorul unui blender și adaugăm smântâna.
- Se presară busuiocul tocat și cimbrul uscat.
- Puteţi servi supa alături de pită, pâine făcuta în casă sau crutoane.
Obsevație: Pe timp de iarnă, se pot folosi roşii din conservă până când apar pe piaţă roşiile gustoase, de vară.
Poftă mare!
Sursă foto: Diversificare.ro