supă cremă din mazăre galbenă uscată 6 luni

Supă cremă din mazăre galbenă uscată (după 6 luni)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Mazărea galbenă uscată contribuie atât la scăderea colesterolului cât şi la reglarea nivelului glicemiei, datorită conţinutului ridicat de fibre.

Supă cremă de mazăre galbenă uscată este o rețetă rapidă și sănătoasă, potrivită pentru întreaga familie.

Mazărea galbenă uscată contribuie atât la scăderea colesterolului cât şi la reglarea nivelului glicemiei, datorită conţinutului ridicat de fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală mazărea şi se lasă la înmuiat peste noapte sau mai mult. 
  2. Ceapa şi morcovul se toacă mărunt şi se pun la călit în puţină apă. 
  3. Să adaugă mazărea, apă cât să acopere bine ingredientele şi un praf de sare. Apa se completează pe parcurs, dacă se evaporă prea mult. 
  4. Căţeii de usturoi se zdrobesc cu partea lată a cuţitului şi se toacă mărunt. 
  5. Se adăugă usturoiul şi frunza de dafin. 
  6. Se acoperă cu capac şi se fierbe la foc mic până se înmoaie mazărea. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. 
  7. Timpul de fierbere va fi de aproximativ o oră, însă depinde şi de perioada de înmuiere.
  8. Când mazărea este fiartă se scoate foaia de dafin şi se pasează cu ajutorul unui blender.
  9. După ce se răceşte se adăugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust. 
  10. Se încorporează smântâna şi se presară crutoane.
Se spală mazărea şi se lasă la înmuiat peste noapte sau mai mult. Ceapa şi morcovul se toacă mărunt şi se pun la călit în puţină apă. Să adaugă mazărea, apă cât să acopere bine ingredientele şi un praf de sare. Apa se completează pe parcurs, dacă se evaporă prea mult. Căţeii de usturoi se zdrobesc cu partea lată a cuţitului şi se toacă mărunt. Se adăugă usturoiul şi frunza de dafin. Se acoperă cu capac şi se fierbe la foc mic până se înmoaie mazărea. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Timpul de fierbere va fi de aproximativ o oră, însă depinde şi de perioada de înmuiere.
Când mazărea este fiartă se scoate foaia de dafin şi se pasează cu ajutorul unui blender. După ce se răceşte se adăugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se încorporează smântâna şi se presară crutoane.

Sursa foto: https://flic.kr/p/88VCyU

Comentarii