turtiţe de griş 1 an

Turtiţe de griş (de la 1 an)

de Irina
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Turtițe de griș – o gustare catifelată! Sau…un desert savuros! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Turtițe de griș – o gustare catifelată! Sau…un desert savuros! Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Turtiţe de griş

3353999930_c14b8da698_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (pentru 7-10 turtițe):
– 2 ouă
–  100 g caş
– 1/2 linguriță de extract de vanilie/1 lingură de pudră de roșcove
– 100 g griş
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 lingură apă

Mod de preparare:
Brânza se dă pe răzătoarea mică, se amestecă bine cu ouăle şi se adaugă vanilia (pudra de roșcove se poate folosi ca înlocuitor, eventual cu puțină scorțișoară). Grișul se toarnă în ploaie până capătă consistenţa unei smântâni groase. Se poate adăuga coaja de lămâie sau portocală rasă.

Se încinge o tigaie bine, se toarnă uleiul îndoit cu apa şi se acoperă toată suprafaţa tigăii. Când tigaia este fierbinte, se scurge surplusul de ulei. Cu mâna umezită în apă rece, se formează bile de compoziţie care se coc în tigaie, câteva minute, pe ambele părţi.

Se pot servi cu sirop de arţar sau cu miere, deoarece compoziţia nu este foarte dulce.

Sursa foto: http://flic.kr/p/67o8k1

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Brânza se dă pe răzătoarea mică, se amestecă bine cu ouăle şi se adaugă vanilia (pudra de roșcove se poate folosi ca înlocuitor, eventual cu puțină scorțișoară). 
  2. Grișul se toarnă în ploaie până capătă consistenţa unei smântâni groase. 
  3. Se poate adăuga coaja de lămâie sau portocală rasă.
  4. Se încinge o tigaie bine, se toarnă uleiul îndoit cu apa şi se acoperă toată suprafaţa tigăii. 
  5. Când tigaia este fierbinte, se scurge surplusul de ulei. 
  6. Cu mâna umezită în apă rece, se formează bile de compoziţie care se coc în tigaie, câteva minute, pe ambele părţi.
  7. Se pot servi cu sirop de arţar sau cu miere, deoarece compoziţia nu este foarte dulce.

Comentarii