turtiţe de vinete 1 an

Turtiţe de vinete (de la 1 an)

de Roxana
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vinetele sunt bogate în vitamina A, haideţi să le încercăm şi în combinaţie cu brânză, într-o reţetă rapidă de turtiţe cu vinete.

Vinetele sunt bogate în vitamina A, haideţi să le încercăm şi în combinaţie cu brânză, într-o reţetă rapidă de turtiţe cu vinete.

Turtiţe de vinete

3950930265_8d03a56f8d_b

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 vânătă mare sau 2 mici
–  1 ou
– 2 linguri de brânză rasă
– 7 linguri de pesmet
– câteva fire de pătrunjel tocat
sare (opţional)
– piper

Mod de preparare:
Curăţaţi vânăta de coajă şi tăiaţi-o în cubuleţe pe care le puneţi într-o strecurătoare. Adăugaţi puţină sare peste acestea şi daţi-le de-o parte. Puneţi puţină apă la fiert şi, atunci când apa fierbe, adăugaţi cubuleţele de vinete (după ce sunt clătite puţin). Lăsaţi-le să fiarbă aproximativ 5 minute, până devin moi.

Când sunt suficient de moi, scurgeţi apa şi zdrobiţi-le cu o furculiţă, adăugaţi pătrunjelul, brânza, oul, sarea şi piperul (opţional) şi amestecaţi-le. Apoi, modelaţi amestecul în formă de turtiţe mici pe care le daţi prin pesmet.

Turtiţele se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu puţin ulei, şi se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Pot fi mâncate atât calde cât şi reci.

Sursa foto: http://flic.kr/p/728xVk

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curăţaţi vânăta de coajă şi tăiaţi-o în cubuleţe pe care le puneţi într-o strecurătoare. 
  2. Adăugaţi puţină sare peste acestea şi daţi-le de-o parte. 
  3. Puneţi puţină apă la fiert şi, atunci când apa fierbe, adăugaţi cubuleţele de vinete (după ce sunt clătite puţin). Lăsaţi-le să fiarbă aproximativ 5 minute, până devin moi.
  4. Când sunt suficient de moi, scurgeţi apa şi zdrobiţi-le cu o furculiţă, adăugaţi pătrunjelul, brânza, oul, sarea şi piperul (opţional) şi amestecaţi-le. 
  5. Apoi, modelaţi amestecul în formă de turtiţe mici pe care le daţi prin pesmet.
  6. Turtiţele se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu puţin ulei, şi se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. 
  7. Pot fi mâncate atât calde cât şi reci.

Comentarii