pizza cu vinete 1 an

Pizza cu vinete

de Sorin
Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

60

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Reţeta de pizza cu vinete combină diferite arome într-un mod surprinzător. Cei mici vor fi curioşi şi încântaţi să mănânce cu mâna. Şi cei mari la fel!

Pentru că nouă ne place foarte mult pizza, astăzi vă recomandăm o reţetă de pizza cu vinete. Combinaţia specială de gusturi şi texturi îi va face curioşi pe cei mici.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem cu aluatul. Punem făina într-un vas, facem o gropiță la mijloc, dizolvăm drojdia și zahărul în 150 ml lapte călduț și adăugăm compoziția în gropița din vas. 
  2. Acoperim cu făină și lăsăm aproximativ 15 minute până când se umflă. 
  3. Apoi adăugăm restul ingredientelor, laptele călduț, oul la temperatura camerei bătut ușor cu furculița, untul topit și sarea.
  4. Frământăm până când obținem un aluat nelipicios și uniform.
  5. Lăsăm la dospit, într-un loc cald, ferit de current, pentru aproximativ 40 de minute, până când își dublează volumul. 
  6. Avantajul este că a venit vara și nu mai este nevoie de căldura de la cuptor, pentru dospit.
  7. Între timp, pregătim alimentele pentru ornarea blatului astfel: vinetele se taie felii subțiri, la fel procedăm și în cazul roșiilor, ceapa se feliază, iar usturoiul se zdrobește.
  8. După ce s-a dospit aluatul, presărăm făina în tava de copt, întindem aluatul (de preferința cu mâna).
  9. Aluatul de pizza poate fi oricât de subțire sau de gros. Din aceasta compoziție am obținut blat subțire de aproximativ 30 cm pentru 3 pizza.
  10. Preîncălzim cuptorul la maxim 240 de grade și lăsăm pizza până când se rumenește frumos, aproximativ 25 minute în funcție de cuptor.

Sursă foto: Diversificare.ro