Pizza vegetariană 12 luni

Pizza vegetariană

Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cine zice că dacă eşti alergic la proteina laptelui de vacă nu poţi savura o pizza vegetariană delicioasă? Iată dovada că se poate!

Pizza este un preparat foarte îndrăgit, în special de copii, dar şi de părinţi. Iar în cazul alergiilor la proteina laptelui de vacă există soluții la fel de sănătoase și de gustoase. Așa s-a născut și rețeta pentru această pizza vegetariană. În plus, cei mici vor fi convinși cu ușurință să consume cu plăcere legume de tot felul.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cerneţi făina într-un bol și puneţi în mijloc drojdia și zahărul şi amestecaţi.
  2. Turnaţi apa călduţă, uleiul, busuiocul şi frământaţi uşor.
  3. Scoateţi aluatul după ce ați adăugat un praf de sare şi continuaţi frământarea încă 5 minute pe masă. Lăsați-l apoi la frigider minim 2-3 ore, învelit în folie de plastic. 
  4. Secretul acestui blat de pizza: cu cât stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai bun. Aluatul se păstrează la frigider până la 3-4 zile.
  5. Tăiaţi felii lungi de dovlecel şi coaceţi-le într-o tigaie antiaderentă, alături de ardeiul capia.
  6. Întindeţi aluatul într-o foaie subţire şi aşezaţi-l în tavă rotundă de pizza sau în orice formă aveți.
  7. Ceapa se taie rondele, iar căţelul de usturoi se toacă mărunt şi se presară peste blat.
  8. Oul se bate şi se întinde, astfel încât să acopere tot blatul, eventual puteţi adăuga o lingură de apă sau lapte vegetal.
  9. Aşezaţi dovlecelul şi ardeii ca în imagine sau după preferință, rondelele de ceapă, măslinele şi porumbul.
  10. Introduceţi la cuptor pentru 15-20 de minute şi savuraţi fiecare felie!
Sursă foto: Diversificare.ro