Reţeta noastră de aluat de pizza poate fi folosită pentru a prepara cele mai gustoase variante de pizza. Acestea sunt potrivite în alimentaţia copiilor şi a părinţilor.
Paşii necesari preparării
- Se porneşte cuptorul în care trebuie lăsată tava pentru pizza la încins.
- Făina se amestecă separat cu sarea.
- Drojdia se dizolvă în apa călduţă.
- În făina amestecată cu sare se face o adâncitură cu mâna în care se toarnă amestecul de drojdie şi apă.
- Se amestecă totul şi se frământă.
- Se răsoarnă coca pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se mai frământă aproximativ 5 minute, până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
- Se împarte aluatul în două părţi egale, apoi se lasă pe suprafaţa de lucru acoperit cu un prosop, la dospit.
- După 15 minute, fiecare bucată ar trebui să îşi dubleze volumul. În acest timp puteţi unge o tavă pentru pizza cu ulei şi făină.
- Se întinde fiecare parte din aluat pe masa de lucru tapetată cu făină pentru a obţine un disc cu diametrul de aproximativ 30 de cm.
- Se pune blatul de pizza în tava pregătită. Se adaugă, după preferinţă, sos de tomate şi brânză rasă, ciuperci sau orice altceva doriți.
- Se aşază tava cu pizza peste tava încinsă din cuptor pentru 15 minute.Se scoate când s-a rumenit ușor. Poftă bună!
Mod de preparare:
Sursă foto: Fresh Italian Pizza Doug h Photo