aluat de pizza 1 an

Aluat de pizza

Masă

Finger food

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Aluat de pizza pe care îl puteți face cu ușurință acasă. Vă invit să testați această rețetă și să ne spuneți ce rezultat ați avut.

Reţeta noastră de aluat de pizza poate fi folosită pentru a prepara cele mai gustoase variante de pizza. Acestea sunt potrivite în alimentaţia copiilor şi a părinţilor.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se porneşte cuptorul în care trebuie lăsată tava pentru pizza la încins.
  2. Făina se amestecă separat cu sarea. 
  3. Drojdia se dizolvă în apa călduţă. 
  4. În făina amestecată cu sare se face o adâncitură cu mâna în care se toarnă amestecul de drojdie şi apă. 
  5. Se amestecă totul şi se frământă. 
  6. Se răsoarnă coca pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se mai frământă aproximativ 5 minute, până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini. 
  7. Se împarte aluatul în două părţi egale, apoi se lasă pe suprafaţa de lucru acoperit cu un prosop, la dospit. 
  8. După 15 minute, fiecare bucată ar trebui să îşi dubleze volumul. În acest timp puteţi unge o tavă pentru pizza cu ulei şi făină.
  9. Se întinde fiecare parte din aluat pe masa de lucru tapetată cu făină pentru a obţine un disc cu diametrul de aproximativ 30 de cm. 
  10. Se pune blatul de pizza în tava pregătită. Se adaugă, după preferinţă, sos de tomate şi brânză rasă, ciuperci sau orice altceva doriți.
  11. Se aşază tava cu pizza peste tava încinsă din cuptor pentru 15 minute.Se scoate când s-a rumenit ușor. Poftă bună!
Mod de preparare:

Sursă foto: Fresh Italian Pizza Doug h Photo