aluat fraged pentru plăcinte, tarte și alte bunătăți 1 an

Aluat fraged pentru plăcinte, tarte și alte bunătăți (de la 1 an)

de Oana
Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Puteți folosi acest aluat fraged pentru plăcinte, tarte și alte bunătăți și alte bunătăți inventate de mămici. Încercați-l!

Puteți folosi acest aluat fraged pentru plăcinte, tarte și alte bunătăți și alte bunătăți inventate de mămici. Încercați-l!

Aluat fraged pentru plăcinte, tarte și alte bunătăți

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
-300 g făină;
-200 g unt (la temperatura camerei);
-100 g zahăr brun (numai pentru preparatele dulci). Pentru copiii mai mici de 3 ani, zahărul se poate omite sau îl puteți înlocui cu stevia, sau alt îndulcitor natural care se comportă bine în aluaturi și la temperaturi ridicate;
– 1 ou;
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;
– 2 lingurițe iaurt gras sau smântână;
– un praf de sare

Mod de preparare:

Se cerne făina pe suprafața de lucru, se face în mijlocul ei o gropiță unde se adaugă oul, untul, zahărul (dacă e cazul) și praful de sare. Frământăm aluatul cu mâna până când toate ingredientele se omogenizeză, iar din aluat putem forma o minge elastică, ce nu se lipește de mâini. Dacă este necesar mai adăugați făină, cu grijă, însă, pentru că un aluat rigid și se va întări prea mult la cuptor.
Acest aluat poate fi folosit la prepararea plăcintelor dulci sau sărate, tartelor, biscuiților și a altor bunătăți: se întinde cu sucitorul tapetat cu făină, din centru spre margini, până obțineți foile la dimensiunea dorită.
Spor la plăcinte!

Sursă foto: http://flic.kr/p/6z5bFJ

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g unt, (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr brun, (numai pentru preparatele dulci). Pentru copiii mai mici de 3 ani, zahărul se poate omite sau îl puteți înlocui cu stevia, sau alt îndulcitor natural care se comportă bine în aluaturi și la temperaturi ridicate
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe iaurt, gras sau smântână
  • un praf de sare

Paşii necesari preparării

  1. Se cerne făina pe suprafața de lucru, se face în mijlocul ei o gropiță unde se adaugă oul, untul, zahărul (dacă e cazul) și praful de sare. 
  2. Frământăm aluatul cu mâna până când toate ingredientele se omogenizeză, iar din aluat putem forma o minge elastică, ce nu se lipește de mâini. 
  3. Dacă este necesar mai adăugați făină, cu grijă, însă, pentru că un aluat rigid și se va întări prea mult la cuptor.
  4. Acest aluat poate fi folosit la prepararea plăcintelor dulci sau sărate, tartelor, biscuiților și a altor bunătăți: se întinde cu sucitorul tapetat cu făină, din centru spre margini, până obțineți foile la dimensiunea dorită.Spor la plăcinte!

Comentarii