linte cu spanac și orez 1 an

Linte cu spanac și orez (de la 1 an)

de Anca
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Linte cu spanac și orez – o mâncare delicioasă și consistentă, potrivită pentru întreaga familie. Lintea are un conținut ridicat de fibre și de proteine.

Linte cu spanac și orez – o mâncare delicioasă și consistentă, potrivită pentru întreaga familie. Lintea are un conținut ridicat de fibre și de proteine.

Ingrediente

  • 150 g linte, roșie
  • 10-15 cuburi de spanac, congelat sau o mână-două de spanac proaspăt
  • 5 roșii, proaspete (de preferat) sau din conservă sau 3 sferturi de cană de suc de roșii
  • 2 lingurițe curry
  • 1 linguriță turmeric
  • 2 cm de ghimbir, răzuit (doar pentru copiii mai mari de 2 ani)
  • 1 ceapă, mare sau 2 mai mici, tăiate cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 1 linguriță chimen
  • 1 1/2 lingurițe sare
  • orez, basmati sau brun

Paşii necesari preparării

  1. Spălați bine lintea în câteva ape, apoi adăugați într-un vas apă rece cât să acopere boabele cu 3-4 degete, câteva picături de lămâie şi un praf de sare. 
  2. Lăsați vasul la temperatura camerei peste noapte sau cel puțin pentru 1-2 ore. Folosiți un vas încăpător pentru că volumul lor va crește cu cel puţin jumătate.
  3. Veți fierbe lintea separat, pentru aproximativ 30 de minute sau până este foarte bine fiartă, în suficient de multă apă, ca mâncarea să nu se prindă de vas. Scurgeți lintea de apă, păstrând cam o cană de lichid.
  4. Înăbușiți ceapa și usturoiul în puțină apă, pentru 5 minute. Adaugați ghimbirul, turmericul și curry. Amestecați. 
  5. Adaugați lintea fiartă și lichidul păstrat. 
  6. Adăugați roșiile tăiate cubulețe sau sucul de roșii. Dacă roșiile sunt proaspete, lăsați-le la fiert împreuna cu mâncarea pentru 5-10 minute. Dacă sunt din conservă, puteți adăuga imediat spanacul congelat (așa cum îl scoateți din pachet) sau pe cel proaspăt (opăriți-l înainte în apă clocotită, pentru 1 minut), mărunțit. Amestecați. Mai fierbeți 2 minute.
  7. Serviți mâncarea cu orez, pregătit chiar înainte de a o mânca. Pofta bună! Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.
Spălați bine lintea în câteva ape, apoi adăugați într-un vas apă rece cât să acopere boabele cu 3-4 degete, câteva picături de lămâie şi un praf de sare. Lăsați vasul la temperatura camerei peste noapte sau cel puțin pentru 1-2 ore. Folosiți un vas încăpător pentru că volumul lor va crește cu cel puţin jumătate.

Veți fierbe lintea separat, pentru aproximativ 30 de minute sau până este foarte bine fiartă, în suficient de multă apă, ca mâncarea să nu se prindă de vas. Scurgeți lintea de apă, păstrând cam o cană de lichid.

Înăbușiți ceapa și usturoiul în puțină apă, pentru 5 minute. Adaugați ghimbirul, turmericul și curry. Amestecați. Adaugați lintea fiartă și lichidul păstrat. Adăugați roșiile tăiate cubulețe sau sucul de roșii. Dacă roșiile sunt proaspete, lăsați-le la fiert împreuna cu mâncarea pentru 5-10 minute. Dacă sunt din conservă, puteți adăuga imediat spanacul congelat (așa cum îl scoateți din pachet) sau pe cel proaspăt (opăriți-l înainte în apă clocotită, pentru 1 minut), mărunțit. Amestecați. Mai fierbeți 2 minute.

Serviți mâncarea cu orez, pregătit chiar înainte de a o mânca. Pofta bună!

Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii