Tort cu portocale – dacă vrei să faci un tort rapid și foarte gustos, această rețetă este o alegere potrivită. Gustul de portocale îți va aduce aminte de copilărie!
Tort cu portocale – dacă vrei să faci un tort rapid și foarte gustos, această rețetă este o alegere potrivită. Gustul de portocale îți va aduce aminte de copilărie!
Ingrediente:
Pentru blat
– 8 ouă
– 4 linguri rase de zahăr brun (pentru copiii mai mari de 3 ani) sau îndulcitor natural (pentru cei mai mici)
– 10 linguri făină
– 1 linguriță bicarbonat
– coajă rasă de lămâie
– 1 praf de sare
– sucul de la câteva portocale
Pentru crema de portocale
– 3-4 linguri de făină
– 100 g zahăr (sau îndulcitor natural)
– 5 portocale medii
– 200 g unt
– 5 gălbenușuri
– coajă rasă de portocală
– felii de portocale
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă ouăle astfel încât albușurile se bat cu zahărul, iar gălbenușurile se freacă cu un praf de sare. Se amestecă ușor, de sus în jos, albușurile spumă cu gălbenușurile, se adaugă făina și bicarbonatul, iar la sfârșit coaja rasă de lămâie. Se pune în forma de tort tapetată cu hartie specială și se lasă la cuptor până trece testul scobitorii.
Cât se face blatul, ne apucăm de cremă. Făina se amestecă cu zahărul și cu gălbenușurile, apoi se adaugă sucul de la cele 5 portocale și se pune pe foc mic. Într-un castron, frecăm bine untul (lăsat inițial la temperatura camerei) cu coaja de portocale rasă fin. Când compoziția de pe foc este omogenizată, se lasă la răcit. Abia atunci, rece, se poate pune crema de unt peste ea și se amestecă pentru încorporare.
Odată ce sunt gata blatul și crema, vine etapa asamblării. Se taie blatul în două și se însiropează, după preferințe, cu zeama de portocale diluată cu puțină apă și zahăr (dacă este cazul). Pe prima jumătate a blatului se toarnă cremă din belșug și câteva felii de portocale, apoi cealaltă jumătate și restul de cremă deasupra. Pentru decor, folosesc tot felii întregi de portocale, dar dacă vreți se poate adăuga și frișcă.
Comentarii