turtițe cu legume 1 an

Turtițe cu legume

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Turtițe cu legume – Cine spune că rădăcinoasele sunt bune doar în ciorbe nu le-a încercat în turtițe (încă!). Sfecla roşie, morcovul şi ţelina vor face senzaţie chiar şi în cadrul unui meniu festiv. Iar un sos acrişor de iaurt cu mărar este tot ce îi mai trebuie ca să ne declarăm fani.

Turtițe cu legume – Cine spune că rădăcinoasele sunt bune doar în ciorbe nu le-a încercat în turtițe (încă!). Sfecla roşie, morcovul şi ţelina vor face senzaţie chiar şi în cadrul unui meniu festiv. Iar un sos acrişor de iaurt cu mărar este tot ce îi mai trebuie ca să ne declarăm fani.

Turtițe cu legume

Turtite din legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ou
– 35 g făină integrală
– 1 ceapă roşie mică
– 2 linguri mărar tocat
– 500 g rădacinoase (sfeclă roşie, morcov, ţelină)
– ¼ linguriţă sare roz de Himalaya
– ¼ linguriţă piper proaspăt măcinat
– 250ml iaurt

Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 400 grade şi se pregăteşte o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se spală, se curăţa de coajă şi se dau pe razătoare: sfecla roşie, morcovul şi ţelina. Se amestecă apoi cu ceapă mărunțită bine şi se înăbușesc cu o jumătate de ceaşcă de apă, timp de 5 minute. Se amestecă oul cu făina, sarea, piperul şi o lingură de mărar tocat după care se adaugă legumele. Pe tava de copt se formează turtițe de maxim 5 cm în diametru, bine aplatizate cu o spatulă. Se coc la foc mediu timp de 10-15 minute. Se servesc fie calde fie reci, cu sos de iaurt cu mărar.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5h9z2t

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cuptorul se preîncălzeşte la 400 grade şi se pregăteşte o tavă acoperită cu hârtie de copt. 
  2. Se spală, se curăţa de coajă şi se dau pe razătoare: sfecla roşie, morcovul şi ţelina. 
  3. Se amestecă apoi cu ceapă mărunțită bine şi se înăbușesc cu o jumătate de ceaşcă de apă, timp de 5 minute. 
  4. Se amestecă oul cu făina, sarea, piperul şi o lingură de mărar tocat după care se adaugă legumele. 
  5. Pe tava de copt se formează turtițe de maxim 5 cm în diametru, bine aplatizate cu o spatulă. 
  6. Se coc la foc mediu timp de 10-15 minute. 
  7. Se servesc fie calde fie reci, cu sos de iaurt cu mărar.

Comentarii