Brânză proaspătă din lapte de vacă 8 luni

Brânză proaspătă din lapte de vacă

de Eugenia
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Gustare

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

rapide

Porţii

1 porție

Această brânză proaspătă din lapte de vacă se prepară extrem de simplu și rapid. Este opțiunea perfectă pentru brânza făcută în casă!

Brânză proaspătă din lapte de vacă – un mod simplu de a-i oferi bebelușului o brânză delicioasă făcută în casă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe laptele de vacă. Cu cât este mai gras laptele, cu atât brânza va fi mai bună. 
  2. După ce a dat în clocot, stoarceți puțină lămâie și dați focul la minim pentru câteva minute. 
  3. Laptele se va închega, iar compoziția se va separa de zerul rezultat cu ajutorul unei strecurători.

Notă 1: Din 200 ml de lapte va rezulta brânză suficientă pentru o singură masă a bebelușului. Recomandarea noastră este să faceți câte puțină brânză proaspătă chiar înainte de masa micuțului.
Notă 2: În loc de lămâie puteți folosi și calciu lactic din farmacie, însă, eu prefer varianta naturală – lămâia.

Sursă foto: http://flic.kr/p/59zh2i