brânză proaspătă din lapte de vacă 8 luni

Brânză proaspătă din lapte de vacă (de la 8 luni)

de Eugenia
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

10

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

1 porție

Un mod simplu de a-i oferi bebelușului calciu natural, cu ajutorul brânză proaspătă din lapte de vacă.

Brânză proaspătă din lapte de vacă – un mod simplu de a-i oferi bebelușului calciu natural, cu ajutorul brânzei proaspete făcută în casă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe laptele de vacă. Cu cât este mai gras laptele, cu atât brânza va fi mai bună. 
  2. După ce a dat în clocot, stoarceți puțină lămâie și dați focul la minim pentru câteva minute. 
  3. Laptele se va închega, iar compoziția se va separa de zerul rezultat cu ajutorul unei strecurători.
  4. Notă 1: Din 200ml de lapte va rezulta brânză suficientă pentru o singură masă a bebelușului. Recomandarea noastră este să faceți câtă puțină brânză proaspătă chiar înainte de masa micuțului.
  5. Notă 2: În loc de lămâie puteți folosi și calciu lactic din farmacie, însă eu prefer varianta naturală, lămâia.
Se fierbe laptele de vacă. Cu cât este mai gras laptele, cu atât brânza va fi mai bună. După ce a dat în clocot, stoarceți puțină lămâie și dați focul la minim pentru câteva minute. Laptele se va închega, iar compoziția se va separa de zerul rezultat cu ajutorul unei strecurători.

Notă 1: Din 200ml de lapte va rezulta brânză suficientă pentru o singură masă a bebelușului. Recomandarea noastră este să faceți câtă puțină brânză proaspătă chiar înainte de masa micuțului.
Notă 2: În loc de lămâie puteți folosi și calciu lactic din farmacie, însă eu prefer varianta naturală, lămâia.

Sursă foto: http://flic.kr/p/59zh2i

Comentarii