cremă de brânză cu ierburi aromate 6 luni

Cremă de brânză cu ierburi aromate (peste 8 luni)

de Andreea
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Cremă

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O cremă de brânză cu ierburi aromate ce poate fi pregătită după indicațiile noastre, dar și modificată în funcție de preferințele micuților. Încercați-o în noi și noi combinații.

Pe biscuiți, pâine, cu morcovi, roșii sau alte finger-foods, această cremă de brânză cu ierburi aromate se poate adapta. Cerință obligatorie – prospețimea ingredientelor. Poftă bună!

Cremă de brânză cu ierburi aromate

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 250g de brânză proaspătă din lapte de vacă
– 1 linguriță de unt (opțional)
– 1 lingură de mărar mărunțit
– câteva frunze verzi de busuioc
– 1 crenguță de cimbru prospăt
– 1 frunză de salvie (de la 3 ani)
– 1 lingură de suc de lămâie (de la 1 an)
– 2 căței de usturoi (opțional)
– un praf de sare, un praf de piper (de la 1 an)
– coajă de lămâie bio (opțional, de la 1 an)

Mod de preparare:
Verdețurile proaspete și usturoiul se mărunțesc într-un mojar.

Brânza se amestecă în mixer (adăugând sau nu untul) pentru a se transforma într-o cremă.
Se adaugă verdețurile, sucul de lămâie, sare și piper.

Se poate presăra deasupra coajă rasă de lămâie dacă lămâile sunt din sursă sigură (necerate, bio). Dacă totuși sunt cerate, spălați-le foarte bine cu apă caldă sau cu o perie de vase și ștergeți-le cu un prosop înainte de a le rade.

Puteți folosi și alte verdețuri sau în alte combinații. Folosiți cu grijă ierburile aromate cu gust puternic, cum ar fi salvia, pentru a nu le acoperi gustul celorlalte.

Această cremă se poate servi pe biscuiți, pâine sau cu finger food.

Alte verdețuri ce se pot folosi: arpagic, ceapă verde (frunzele), pătrunjel, oregano.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9ZoqCE

Ingrediente

  • 250 g de brânză, proaspătă din lapte de vacă
  • 1 linguriță de unt, (opțional)
  • 1 lingură de mărar, mărunțit
  • câteva frunze verzi de busuioc
  • 1 crenguță de cimbru, prospăt
  • 1 frunză de salvie, (de la 3 ani)
  • 1 lingură de suc de lămâie, (de la 1 an), coajă de lămâie bio (opțional, de la 1 an)
  • 2 căței de usturoi, (opțional)
  • un praf de sare, (de la 1 an)
  • un praf de piper, (de la 1 an)

Paşii necesari preparării

  1. Verdețurile proaspete și usturoiul se mărunțesc într-un mojar.
  2. Brânza se amestecă în mixer (adăugând sau nu untul) pentru a se transforma într-o cremă.
  3. Se adaugă verdețurile, sucul de lămâie, sare și piper.
  4. Se poate presăra deasupra coajă rasă de lămâie dacă lămâile sunt din sursă sigură (necerate, bio). Dacă totuși sunt cerate, spălați-le foarte bine cu apă caldă sau cu o perie de vase și ștergeți-le cu un prosop înainte de a le rade.
  5. Puteți folosi și alte verdețuri sau în alte combinații. Folosiți cu grijă ierburile aromate cu gust puternic, cum ar fi salvia, pentru a nu le acoperi gustul celorlalte.
  6. Această cremă se poate servi pe biscuiți, pâine sau cu finger food.
  7. Alte verdețuri ce se pot folosi: arpagic, ceapă verde (frunzele), pătrunjel, oregano.

Comentarii