O cremă de brânză cu ierburi aromate ce poate fi pregătită după indicațiile noastre, dar și modificată în funcție de preferințele micuților. Încercați-o în noi și noi combinații.
Pe biscuiți, pâine, cu morcovi, roșii sau alte finger-foods, această cremă de brânză cu ierburi aromate se poate adapta. Cerință obligatorie – prospețimea ingredientelor. Poftă bună!
Ingrediente:
– 250g de brânză proaspătă din lapte de vacă
– 1 linguriță de unt (opțional)
– 1 lingură de mărar mărunțit
– câteva frunze verzi de busuioc
– 1 crenguță de cimbru prospăt
– 1 frunză de salvie (de la 3 ani)
– 1 lingură de suc de lămâie (de la 1 an)
– 2 căței de usturoi (opțional)
– un praf de sare, un praf de piper (de la 1 an)
– coajă de lămâie bio (opțional, de la 1 an)
Mod de preparare:
Verdețurile proaspete și usturoiul se mărunțesc într-un mojar.
Brânza se amestecă în mixer (adăugând sau nu untul) pentru a se transforma într-o cremă.
Se adaugă verdețurile, sucul de lămâie, sare și piper.
Se poate presăra deasupra coajă rasă de lămâie dacă lămâile sunt din sursă sigură (necerate, bio). Dacă totuși sunt cerate, spălați-le foarte bine cu apă caldă sau cu o perie de vase și ștergeți-le cu un prosop înainte de a le rade.
Puteți folosi și alte verdețuri sau în alte combinații. Folosiți cu grijă ierburile aromate cu gust puternic, cum ar fi salvia, pentru a nu le acoperi gustul celorlalte.
Această cremă se poate servi pe biscuiți, pâine sau cu finger food.
Alte verdețuri ce se pot folosi: arpagic, ceapă verde (frunzele), pătrunjel, oregano.
Sursă foto: http://flic.kr/p/9ZoqCE
Comentarii