Tăieței japonezi – o rețetă ușoară și foarte gustoasă de paste cu creveți, aromate cu sosuri cu specific asiatic.
Paşii necesari preparării
- Într-o oală se pune apa la fiert, aproximativ 1,5 litri.
- Când dă în clocot se adaugă pastele și se lasă să fiarbă timp de 6 minute, apoi se adaugă păstăile.
- Se lasă să fiarbă încă 2-3 minute, iar apoi se strecoară şi se spală cu apă rece.
- Se scurg de apă şi se amestecă toate cu o lingură de ulei.
- Într-o tigaie ceramică se pune o lingură de unt şi se lasă la topit.
- Când s-a topit se pun creveţii în tigaie pentru 2 minute.
- Se toarnă peste creveţi sosul de susan, sosul de soia şi zeama de lămâie.
- Se mai ţin pe foc timp de 1 minut după care se adaugă în tigaie si amestecul de paste şi păstăi pregătite anterior.
- Se mai lasă tigaia pe foc pentru a se încălzi totul.
Se serveşte într-un bol, după ce se presară deasupra
seminţe de susan.
Observație: Pentru unii copii (cu alergii sau astm), fructele de mare sunt recomandate de la 2 ani. Consultați medicul pediatru înaintea introducerii lor în alimentație și respectați regula celor 4 zile.
Sursă foto: https://flic.kr/p/7Up4Mc