tăieței de casă cu mac 3 ani

Tăieței de casă cu mac (de la 3 ani)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Când eram mică mama îmi făcea tăieței de casă cu mac – desertul meu preferat. Era ceva deosebit, mai bun decât toată ciocolata.

Când eram mică mama îmi făcea tăieței de casă cu mac – desertul meu preferat. Era ceva deosebit, mai bun decât toată ciocolata.

Tăieței de casă cu mac

taitei cu mac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ou
– 500 gr făină de grâu
– un vârf de cuțit de sare
– 200 gr mac
– 100 ml lapte fiebinte
– 100 gr zahăr (sau îndulcitor natural pentru copiii mai mici de 3 ani)

Mod de preparare:
Macul se împrăștie pe un blat sau un fund de lemn și se presează bine cu sucitorul ca să se spargă apoi se pune într-un vas și se toarnă deasupra laptele fierbinte. Se lasă să stea o oră ca să se umfle.

Din ou, făină și sare se frământă un aluat consistent. Coca obținută se întinde într-o foaie cât mai subțire pe o placă de lemn sau blat și se rulează. Se taie tăiței cât mai subțiri cu un cuțit ascuțit apoi se răsfiră tăițeii pe masă și se lasă cam 10 minute la uscat.

Între timp se pune o oală cu apă la fiert pe aragaz. Tăiețeii se fierb 10-15 minute, se scurg și se spală cu apă rece. Se scurg din nou după care se adaugă macul și zahărul.

Sursa foto: http://flic.kr/p/at4ZpG

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Macul se împrăștie pe un blat sau un fund de lemn și se presează bine cu sucitorul ca să se spargă apoi se pune într-un vas și se toarnă deasupra laptele fierbinte. 
  2. Se lasă să stea o oră ca să se umfle.
  3. Din ou, făină și sare se frământă un aluat consistent. 
  4. Coca obținută se întinde într-o foaie cât mai subțire pe o placă de lemn sau blat și se rulează. 
  5. Se taie tăiței cât mai subțiri cu un cuțit ascuțit apoi se răsfiră tăițeii pe masă și se lasă cam 10 minute la uscat.
  6. Între timp se pune o oală cu apă la fiert pe aragaz. 
  7. Tăiețeii se fierb 10-15 minute, se scurg și se spală cu apă rece. 
  8. Se scurg din nou după care se adaugă macul și zahărul.

Comentarii