Când eram mică, mama îmi făcea tăieței de casă cu mac – desertul meu preferat. Era ceva deosebit, mai bun decât toată ciocolata din lume. Pentru mine…
Paşii necesari preparării
- Macul se împrăștie pe un blat sau un fund de lemn și se presează bine cu sucitorul ca să se spargă apoi se pune într-un vas și se toarnă deasupra laptele fierbinte.
- Se lasă să stea o oră ca să se umfle.
- Din ou, făină și sare se frământă un aluat consistent.
- Coca obținută se întinde într-o foaie cât mai subțire pe o placă de lemn sau blat și se rulează.
- Se taie tăiței cât mai subțiri cu un cuțit ascuțit apoi se răsfiră tăițeii pe masă și se lasă cam 10 minute la uscat.
- Între timp se pune o oală cu apă la fiert pe aragaz.
- Tăiețeii se fierb 10-15 minute, se scurg și se spală cu apă rece.
- Se scurg din nou după care se adaugă macul și zahărul.
Sursă foto: http://flic.kr/p/at4ZpG