Top 3 rețete cu pește!

Peștele conține toți cei 8 aminoacizi esențiali de care organismul nostru are nevoie și pe care nu îi poate produce, are o valoarea proteică medie de 19%, conține Omega 3 (DHA și EPA) pe care nu le mai găsim în alte surse de hrană, este o sursă importantă de vitamine, minerale și calciu.

Consumul de pește este recomandat copiiilor începând cu vârsta de 10 luni sau conform recomandării medicului pediatru, ținând cont și de regula celor 4 zile.

Pentru insiprație, iată 3 idei testate de rețete cu pește:

1. Ciorbă de pește (de la 1 an) – este o idee perfectă pentru prânzul copilului. Atenție ce pește alegeți, dar și cum îl controlați de oase!

2. Pește la cuptor cu sos tahini (de la 1 an) – marinata și sosul tahini sunt secretele acestei rețete cu pește pe care te las sa le descoperi experimentând;

3. Chifteluțe cu somon (de la 10 luni) – sunt preferatele noastre. Ale întregii familii, nu doar ale celui mic. I le-am oferit de test într-o perioada in care refuza pește și, surpriză! Au fost pe placul lui. Acum le adoră!

Despre cât de periculoasă este contaminarea cu mercur și de ce ar trebui să ținem cont când mergem să cumpărăm pește, vă las să citiți articolul Pește și fructe de mare pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos!