Pastă tahini (peste 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:
-300 gr susan
– 1/4 cană ulei

Mod de preparare:
Susanul se pune într-o tavă în cuptorul preîncălzit la o temperatură medie (aproximativ 180 grade C) și se lasă pentru 5-8 minute, amestecându-se din când în când. Ideea e ca uleiurile din susan să se arate, nu lăsați susanul să devină maroniu, pentru că pasta va fi amară.

Se pasează într-un blender, se oprește și se amestecă de câteva ori cu o lingură, iar când blenderul nu mai poate mărunți îl ajutăm cu ulei. Mixăm și adăugăm ulei până semințele de susan nu mai sunt vizibile, devin pastă.

Există și varianta “raw” a acestei paste. Procedați la fel, doar săriți peste etapa în care semințele de susan se coc în cuptor. Vă trebuie doar o râșniță sau un mixer foarte bun.

Se păstrează în frigider într-un borcan cu capac. Înainte de a se folosi, amestecați bine.

Se poate folosi la prepararea pastei de năut (humus), a salatei cu vinete baba ghanuj. Stă la baza halvalei cu susan.

Author: Andreea

Sunt pasionată de gătitul sănătos și cu ingrediente naturale. Învăț să creez acele combinații care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și să le ofere plăcerea gustului.

Share This Post On
 • Veronica

  Buna Andreea, cat timp se poate pastra la frigider?

  • Andreea Archip

   Bună Veronica! Tahini are termen de valabilitate mare. La frigider se poate păstra chiar si o lună. Rareori s-a întâmplat să reziste atât de mult timp nemâncat. Daca se separă uleiul de partea solidă, atunci amesteci și este bun de consumat.

   • Veronica

    Multumesc frumos, numai bine! 🙂