covrigi cu mac  1 an

Covrigi cu mac (de la 1 an)

Masă

Finger food

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Covrigi cu mac, gustoşi şi uşor de pregătit. O variantă sănătoasă a covrigilor din comerț, apreciați de copii și de adulți.

Covrigi cu mac, gustoşi şi uşor de pregătit. O variantă sănătoasă a covrigilor din comerț, apreciați de copii și de adulți.

Covrigi cu mac

covrigi cu mac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 grame de făină de grâu
– 2 linguri de îndulcitor natural
– 20 grame drojdie
– 250 ml ( o cană) apă călduţă
– puţină sare
– mac

Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă împreună cu îndulcitorul şi sarea. Se frământă aluatul cu toată făina şi se lasă la dospit 30 de minute. Aluatul crescut se împarte în părţi egale şi se rulează fiecare parte formând covrigi.

Într-o oală se pune apă cu cu sare la fiert. Când începe să clocotească se opăresc 2-3 minute. După opărire se aşează pe o planşetă la scurs şi se dau prin mac.

Covrigii se coc în tavă pe foaie de copt, în cuptorul preîncălzit la 245 de grade, timp de 10-15 minute.

Sursa foto: http://flic.kr/p/9h7Wub

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Drojdia se dizolvă în apă împreună cu îndulcitorul şi sarea.
  2.  Se frământă aluatul cu toată făina şi se lasă la dospit 30 de minute. 
  3. Aluatul crescut se împarte în părţi egale şi se rulează fiecare parte formând covrigi.
  4. Într-o oală se pune apă cu cu sare la fiert. 
  5. Când începe să clocotească se opăresc 2-3 minute. 
  6. După opărire se aşează pe o planşetă la scurs şi se dau prin mac. Covrigii se coc în tavă pe foaie de copt, în cuptorul preîncălzit la 245 de grade, timp de 10-15 minute.

Comentarii