cartofi portocalii 1 an

Cartofi portocalii (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O mâncare românească pe care copiii nu prea o refuză – cartofi portocalii.

Cartofi portocalii sau tocăniță de cartofi – o mâncare tradițională românească pe care copiii nu prea o refuză, dar nici adulții.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se toacă ceapa mărunt și se pune într-un ceaun cu uleiul și puțină apă. 
  2. Când devine translucidă se adaugă cartofii tăiați după preferință (cubulețe, felii sau bastoane) și boiaua de ardei. 
  3. Se mai lasă pe foc încă 5 minute amestecând din când în când. 
  4. Se acoperă bine cu apă fierbinte și se adaugă condimentele apoi se lasă să fiarbă liniștit la foc mic. 
  5. Când cartofii sunt fierți se adaugă bulionul și usturoiul tăiat feliuțe și se mai fierb încă 5 minute.
Se toacă ceapa mărunt și se pune într-un ceaun cu uleiul și puțină apă. Când devine translucidă se adaugă cartofii tăiați după preferință (cubulețe, felii sau bastoane) și boiaua de ardei. Se mai lasă pe foc încă 5 minute amestecând din când în când. Se acoperă bine cu apă fierbinte și se adaugă condimentele apoi se lasă să fiarbă liniștit la foc mic. Când cartofii sunt fierți se adaugă bulionul și usturoiul tăiat feliuțe și se mai fierb încă 5 minute.

Comentarii