O modalitate ingenioasă de a introduce urzicile în meniul familiei. Aceste clătite cu urzici pot fi cheia succesului! Chiar și cei mai mofturoși membri ai familiei vor aprecia acest preparat.
Paşii necesari preparării
- Pentru a putea folosi urzicile, acestea se fierb pentru aproximativ 5 minute în apă cu puțină sare.
- Apoi se scurg, se lasă la răcit și se taie cu un cuțit.
- Se amestecă (folosind un mixer) făina, sarea, laptele, ouăle și iaurtul.
- În compoziție se adaugă urzicile răcite și tocate.
- Se omogenizează compoziția și se fac mici clătite folosind o tigaie ceramică.
- Clătitele se așează una peste alta și se ung cu unt.
- Pentru cine dorește, clătitele cu urzici se pot servi și alături de smântână.
Sugestii: pentru perioadele în care nu se găsesc urzici, acestea se pot înlocui cu alte plante ca: spanac, ardei, morcovi, ceapă etc. Astfel, puteți oferi aceste clătite, de la vârsta de 1 an.
Aceste legume se dau pe răzătoarea mică sau cea mare, după preferință și se încorporează în compoziția de clătite.
Sursă foto: https://flic.kr/p/4kKyVp