mucenici 1 an

Mucenici (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Vă prezint această rețetă de mucenici deoarece se apropie ziua de 40 de Mucenici. De aceea, am pregătit cu drag, acest preparat!

Vă prezint această rețetă de mucenici deoarece se apropie ziua de 40 de Mucenici. De aceea, am pregătit cu drag, acest preparat!

Mucenici

mucenici 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g de făină albă
– 1 ou
– 250-300 ml de lapte
– 1 linguriță de sare
– 7 g de drojdie uscată (21 g de drojdie proaspată)
– 80 g de unt
– 1 ou și 1 lingură de lapte pentru uns
– 1-2 căni miez de nucă
– 4-5 linguri de miere de albine

Mod de preparare:
Se amestecă oul cu cei 300 ml de lapte și cu sarea. Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată. Dacă folosiți drojdie proaspătă dizolvați-o cu puțin lapte. Se pune amestecul de făină peste mixul de ou, lapte și sare și se frământă. Când nu se mai lipește de mână, aluatul este gata. Se lasă la crescut pentru 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucătărie.
După ce aluatul a crescut, se formează mucenicii astfel:
Se ia câte o bucată mai mică de aluat (cât încape în pumn) şi se rulează. Se obţin suluri subţiri cam de 1 cm şi lungi cât două lungimi de palmă. Se răsucesc sub formă de spirală câte două suluri. Astfel se obţin spirale care se lipesc la capete obţinându-se colăcei. Apoi, fiecare colăcel se răsuceşte la mijloc pentru a se obţine mucenici sub forma cifrei  8.
Se ung apoi cu oul bătut şi se pun la cuptor pentru 25-30 de minute. Când s-au rumenit se scot și se acoperă cu un prosop.
Apoi, fiecare mucenic se unge cu miere şi se presoară, din belşug, cu miez de nucă dat prin maşină.

Atenţionare: Pentru copiii mai sensibili şi cu alergii se evită mierea, cel puţin până la vârsta de 2 ani.

Sugestie: Mucenicii se pot unge cu smântână şi apoi se pune miezul de nucă.
Fotografie proprie

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă oul cu cei 300 ml de lapte și cu sarea. 
  2. Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată. Dacă folosiți drojdie proaspătă dizolvați-o cu puțin lapte. 
  3. Se pune amestecul de făină peste mixul de ou, lapte și sare și se frământă. 
  4. Când nu se mai lipește de mână, aluatul este gata. 
  5. Se lasă la crescut pentru 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucătărie.
  6. După ce aluatul a crescut, se formează mucenicii astfel: Se ia câte o bucată mai mică de aluat (cât încape în pumn) şi se rulează.
  7. Se obţin suluri subţiri cam de 1 cm şi lungi cât două lungimi de palmă. 
  8. Se răsucesc sub formă de spirală câte două suluri. Astfel se obţin spirale care se lipesc la capete obţinându-se colăcei. 
  9. Apoi, fiecare colăcel se răsuceşte la mijloc pentru a se obţine mucenici sub forma cifrei 8.
  10. Se ung apoi cu oul bătut şi se pun la cuptor pentru 25-30 de minute. 
  11. Când s-au rumenit se scot și se acoperă cu un prosop.
  12. Apoi, fiecare mucenic se unge cu miere şi se presară, din belşug, cu miez de nucă dat prin maşină.
  13. Atenţionare: Pentru copiii mai sensibili şi cu alergii se evită mierea, cel puţin până la vârsta de 2 ani.
  14. Sugestie: Mucenicii se pot unge cu smântână şi apoi se pune miezul de nucă.

Comentarii