Vă prezint această rețetă de mucenici deoarece se apropie ziua de 40 de Mucenici. De aceea, am pregătit cu drag, acest preparat!
Paşii necesari preparării
- Se amestecă oul cu cei 300 ml de lapte și cu sarea.
- Separat, se amestecă făina cu drojdia uscată. Dacă folosiți drojdie proaspătă dizolvați-o cu puțin lapte.
- Se pune amestecul de făină peste mixul de ou, lapte și sare și se frământă.
- Când nu se mai lipește de mână, aluatul este gata.
- Se lasă la crescut pentru 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucătărie.
- După ce aluatul a crescut, se formează mucenicii astfel:Se ia câte o bucată mai mică de aluat (cât încape în pumn) şi se rulează.
- Se obţin suluri subţiri cam de 1 cm şi lungi cât două lungimi de palmă.
- Se răsucesc sub formă de spirală câte două suluri. Astfel se obţin spirale care se lipesc la capete obţinându-se colăcei.
- Apoi, fiecare colăcel se răsuceşte la mijloc pentru a se obţine mucenici sub forma cifrei 8.
- Se ung apoi cu oul bătut şi se pun la cuptor pentru 25-30 de minute.
- Când s-au rumenit se scot și se acoperă cu un prosop.
- Apoi, fiecare mucenic se unge cu miere şi se presară, din belşug, cu miez de nucă dat prin maşină.
Atenţionare: Pentru copiii mai sensibili şi cu alergii se evită mierea, cel puţin până la vârsta de 2 ani.
Sugestie: Mucenicii se pot unge cu smântână şi apoi se pune miezul de nucă.
Sursă foto: Diversificare.ro