brioşe 1 an

Brioşe (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Brioşe pentru copiii care iubesc patiseria și pentru mămici care au grijă de sănătatea copiilor prin alimetaţia fără zahăr şi îndulcitori sintetici.

Brioşe pentru copiii care iubesc patiseria și pentru mămici care au grijă de sănătatea copiilor prin alimetaţia fără zahăr şi îndulcitori sintetici.

Brioşe

5025148597_5efded775c_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 gr făină integrală
– 200 gr făină albă
– 25 gr drojdie
– 1 linguriţă de stevia pulbere (ca îndulcitor)
– 3 linguri de lapte călduţ
– 200 gr unt
– 5 ouă
– o jumătate de linguriţă de sare
– 2 gălbenuşuri pentru uns

Mod de preparare:

Pentru aceste brioşe făina integrală se cerne într-un vas şi se face o adâncitură în mijloc. Se adaugă drojdia, stevia pulbere şi laptele, se amestecă puţin, fără a frământa cu făina. Se lasă la crescut 20 de minute. Untul se topește şi se lasă la răcit după care se adaugă făina albă alături de ouă şi sare. Compoziţia obţinută se încorporează treptat în grămăjoara de aluat crescut. Se frământă până apar băşicuţe şi se desprinde aluatul de vas. Se acoperă şi se lasă la crescut 20 de minute.
Apoi se modelează un rulou din care se taie 20 de bucăţi egale şi fiecare bucată se taie în 2 părţi, din care se modelează biluţe, cu mâna dată prin făină, astfel încât să obțineți o bilă mică şi una mai mare. Se ung formele de brioşe cu unt şi se aşează bilele mari înăuntru, se apasă centrul cu degetul, iar în adâncitură se mai pune câte o bilă mică.
Se mai lasă la crescut 90 de minute. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 220 grade.
Se ung brioșele cu gălbenuş. Se pun formele în tava mare şi se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.

Sursa foto: https://flic.kr/p/8E4cB4

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru aceste brioşe făina integrală se cerne într-un vas şi se face o adâncitură în mijloc. 
  2. Se adaugă drojdia, stevia pulbere şi laptele, se amestecă puţin, fără a frământa cu făina. 
  3. Se lasă la crescut 20 de minute. 
  4. Untul se topește şi se lasă la răcit după care se adaugă făina albă alături de ouă şi sare. 
  5. Compoziţia obţinută se încorporează treptat în grămăjoara de aluat crescut. 
  6. Se frământă până apar băşicuţe şi se desprinde aluatul de vas. 
  7. Se acoperă şi se lasă la crescut 20 de minute.
  8. Apoi se modelează un rulou din care se taie 20 de bucăţi egale şi fiecare bucată se taie în 2 părţi, din care se modelează biluţe, cu mâna dată prin făină, astfel încât să obțineți o bilă mică şi una mai mare. 
  9. Se ung formele de brioşe cu unt şi se aşează bilele mari înăuntru, se apasă centrul cu degetul, iar în adâncitură se mai pune câte o bilă mică.
  10. Se mai lasă la crescut 90 de minute. 
  11. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 220 grade.
  12. Se ung brioșele cu gălbenuş. 
  13. Se pun formele în tava mare şi se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.

Comentarii