brioșe englezești (english muffins) 1 an

Brioșe englezești (english muffins)

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Brioșe englezești (english muffins) – pâinici bune pentru micul dejun. Sunt pufoase și ușoare pe dinăuntru, au coaja ușor crocantă și miros acrișor de lapte bătut.

Brioșe englezești (english muffins) – pâinici bune pentru micul dejun. Sunt pufoase și ușoare pe dinăuntru, au coaja ușor crocantă și miros acrișor de lapte bătut.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dizolvați drojdia și zahărul în apă (cantitatea ce apare în ingrediente) și lăsați deoparte 10 minute. 
  2. Combinați făinurile (fără mălai) și adăugați restul ingredientelor, inclusiv apa în care am dizolvat drojdia.
  3. Amestecăm cu o lingură de lemn. Se va forma un aluat ușor lipicios. Pe o suprafață înfăinată îl frământăm 5 minute. Acoperim aluatul și îl lăsăm să crească aproximativ 1h1/2, până își dublează volumul.
  4. Scoatem aluatul pe o suprafață bine înfăinată. Îl vom împărți în 10-12 părți egale cu ajutorul unui cuțit înfăinat.
  5. Formăm în palme (și ele înfăinate) bile din bucățile de aluat.
  6.  Încercăm să ne purtăm destul de delicat cu aluatul, pentru a nu scoate tot aerul din el. Vom aplatiza fiecare bilă ușor cu palma, pentru a forma discuri groase cam de 2 centrimetri.
  7. O altă metodă este să întindeți aluatul și să formați discuri cu ajutorul unul pahar. Din resturile de aluat  se formează din nou o minge care se mai lasă să se odihnească 10 minute înainte de a o întinde și tăia din nou cu paharul.
  8. Trecem fiecare disc prin mălai, pe ambele părți. Lăsăm discurile să stea încă 20 de minute, timp în care ele vor continua să crească în volum.
  9. Încălziți la foc mediu o tigaie neaderentă (din teflon sau fontă) sau un grătar electric. Ungeți ușor suprafața cu ulei și coaceți brioșele aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. În timp ce se coc, ele vor continua să se umfle.

Servim brioșele calde, cu unt sau cu ochiuri fierte în apă sau în loc de pâine pentru sandvișuri. Brioșele nu se taie, ci se despică pe lateral cu ajutorul unei furculițe.

* Pentru un gust acrișor, specific acestor brioșe, înlocuiți apa cu lapte bătut la temperatura camerei.

Sursă foto: Diversificare.ro