supă minestrone 1 an

Supă minestrone (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Supă minestrone – o supă care cunoaște multe variante. Încercați varianta propusă de noi. Este plină de vitamine, densă și sățioasă.

Supă minestrone – un preparat care cunoaște multe variante. Încercați varianta propusă de noi. Este plină de vitamine, densă și sățioasă.

Supă minestrone

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 1 morcov
– 1 felie de țelină rădăcină sau o tulpină de țelină
– 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
– 1 dovlecel mic sau zucchini
– o mână de fasole verde păstăi
– o mână plină de spanac
– câteva frunze de busuioc
– 1 litru de apă sau supă de bază (ca aici)*
– 2 linguri de paste
– 3 roșii proaspete sau din conservă

Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul, țelina, pătrunjelul (păstârnac) se taie cuburi mici și se sotează (cu puțin ulei sau nu și puțină apă) la foc mic aproximativ 10-15 minute, cât să se înmoaie. Sotarea se face cu capacul pus, amestecând din când în când.

Adăugăm dovlecelul tăiat felii, curățat de coajă sau nu. Apoi supa de bază. Se lasă la fiert cam 10-15 minute.
Se adaugă fasolea verde și se mai lasă la fiert încă 1o minute. În ultimele 5 minute adăugăm în supă spanacul (deja opărit separat și tăiat), busuiocul proaspăt (de preferintă), roșiile tăiate cuburi și pastele. Dacă nu aveți paste mici, pentru copii, atunci puteți să mărunțiți cu sucitorul paste obișnuite, scurte.

Puteți înlocui pastele cu orez. În acest caz, adăugați-l mai din timp, ca să fiarbă destul.

Sărați, piperați și gata e supa. Italienii o mănâncă presărând niște parmezan ras în momentul servirii.

* Avantajul supei de bază este că poți face o cantitate mai mare în avans din mai toate legumele pe care le ai prin frigider și care pot da gust bun supei. Lichidul rezultat după fierbere și separarea de legume este numit supă de bază. Se poate păstra în frigider sau chiar în congelator. Astfel o aveți la îndemână oricând. Se poate utiliza nu numai la supe, dar și la alte mâncăruri cărora vreți să le înbogățiți gustul. Alte avantaje: nu folosiți cuburi concentrate și scurtați timpul de pregătire al mâncării. Poate fi exclusiv vegetală sau și cu carne.

 

Sursă foto:http://flic.kr/p/91nrUW

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa, usturoiul, țelina, pătrunjelul (păstârnac) se taie cuburi mici și se sotează (cu puțin ulei sau nu și puțină apă) la foc mic aproximativ 10-15 minute, cât să se înmoaie. 
  2. Sotarea se face cu capacul pus, amestecând din când în când.
  3. Adăugăm dovlecelul tăiat felii, curățat de coajă sau nu. 
  4. Apoi supa de bază. Se lasă la fiert cam 10-15 minute.
  5. Se adaugă fasolea verde și se mai lasă la fiert încă 10 minute. În ultimele 5 minute adăugăm în supă spanacul (deja opărit separat și tăiat), busuiocul proaspăt (de preferintă), roșiile tăiate cuburi și pastele. 
  6. Dacă nu aveți paste mici, pentru copii, atunci puteți să mărunțiți cu sucitorul paste obișnuite, scurte.
  7. Puteți înlocui pastele cu orez. În acest caz, adăugați-l mai din timp, ca să fiarbă destul.
  8. Sărați, piperați și gata e supa. Italienii o mănâncă presărând niște parmezan ras în momentul servirii.
  9. * Avantajul supei de bază este că poți face o cantitate mai mare în avans din mai toate legumele pe care le ai prin frigider și care pot da gust bun supei. Lichidul rezultat după fierbere și separarea de legume este numit supă de bază. Se poate păstra în frigider sau chiar în congelator. Astfel o aveți la îndemână oricând. Se poate utiliza nu numai la supe, dar și la alte mâncăruri cărora vreți să le înbogățiți gustul. Alte avantaje: nu folosiți cuburi concentrate și scurtați timpul de pregătire al mâncării. Poate fi exclusiv vegetală sau și cu carne.

Comentarii