supă minestrone 10 luni

Supă minestrone (de la 10 luni)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cu multe legume diferite, supa minestrone este o mâncare foarte bogată în vitamine. Conţine aproape toate plantele din grădina românească.

Cu multe legume diferite, această supă minestrone este o mâncare foarte bogată în vitamine. Conţine aproape toate plantele din grădina românească.

Supă minestrone

supa minestrone

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 linguri ulei de măsline
– o ceapă mică roşie
– 3 căţei de usturoi
– aproximativ 2 linguri ţelină rasă
– 1 morcov
– 200 g varză
– o frunză de dafin
– 2 cartofi
– 2 roşii medii
– 100 g spanac
– 100 g pătrunjel
– 0 ceaşcă de orez
– 100 g parmezan (după 1 an)
sare (după 1 an)
piper ( dupa 1 an)
apă

Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă legumele şi cartofii. Apoi se toacă ceapa. Se mărunţeşte usturoiul. Se rade ţelina şi morcovul. Se toacă pătrunjelul şi spanacul. Se taie cuburi trei sferturi din parmezan, iar restul se dă pe răzătoarea mare. Roşiile se taie mărunt. Varza se toacă.
Apoi, într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul împreună cu roşiile tocate. Roşiile lasă imediat zeamă în oală, aşa că nu este necesar adaos de apă. Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin. Se ţin pe foc toate legumele pentru 2-3 minute şi se amestecă.
Se adaugă cartofii şi se amestecă.
Se adaugă apă cât să se acopere toate legumele. Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul. Se adaugă sare (opţional, doar după 1 an) şi se amestecă. Se fierbe timp de 20-25 de minute până când e gata orezul.
Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmezan, după care se mai fierbe pentru 5 minute. Se opreşte focul. La servire se pune parmezan ras deasupra.
Cel mai bine este să o serviţi a doua zi.

Sursa foto: https://flic.kr/p/4bduaA

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală şi se curăţă legumele şi cartofii. 
  2. Apoi se toacă ceapa. 
  3. Se mărunţeşte usturoiul. 
  4. Se rade ţelina şi morcovul. 
  5. Se toacă pătrunjelul şi spanacul.
  6. Se taie cuburi trei sferturi din parmezan, iar restul se dă pe răzătoarea mare. 
  7. Roşiile se taie mărunt. 
  8. Varza se toacă.
  9. Apoi, într-o oală înaltă de supă se încălzeşte uleiul împreună cu roşiile tocate. Roşiile lasă imediat zeamă în oală, aşa că nu este necesar adaos de apă. 
  10. Se adaugă ceapa, usturoiul, ţelina, morcovii, varza şi frunzele de dafin. 
  11. Se ţin pe foc toate legumele pentru 2-3 minute şi se amestecă.
  12. Se adaugă cartofii şi se amestecă.
  13. Se adaugă apă cât să se acopere toate legumele. 
  14. Când supa începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se micşorează focul. 
  15. Se adaugă sare (opţional, doar după 1 an) şi se amestecă. 
  16. Se fierbe timp de 20-25 de minute până când e gata orezul.
  17. Se adaugă spanacul, pătrunjelul şi cuburile de parmezan, după care se mai fierbe pentru 5 minute. 
  18. Se opreşte focul.
  19.  La servire se pune parmezan ras deasupra. Cel mai bine este să o serviţi a doua zi.

Comentarii