Top 5 reţete cu năut

Năutul este un aliment bogat în proteine, fiind, astfel, o alternativă sănătoasă la produsele de origine animală. Datorită gustului său plăcut este ușor de acceptat de către bebeluși și poate fi folosit cu uşurinţă într-o varietate largă de preparate, de la supe, tocănițe, creme, până la chiftele sau burgeri. Oricum l-aţi folosi, năutul reeprezintă o sursă importantă de proteine, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Iată 5 dintre cele mai apreciate reţete cu năut:

1. Hummus sau pastă de năut (de la 10 luni)

Hummusul este un preparat originar din Orientul Mijlociu, ce poate fi folosit ca o gustare sănătoasă și săţioasa, la micul dejun sau ca antreu la mese festive. Se poate combina cu legume proaspete sau coapte. Citeşte şi articolul 5 trucuri pentru un hummus cremos şi vei impresiona întreaga familie cu o pastă senzaţională de năut!

2. Chifteluțe de năut (de la 1 an)

Se formează chifteluţele rotunde din pasta de năut, legume și fulgi de ovăz, pe care le dăm la cuptor până de rumenesc. Este o reţetă cu grad de dificultate scăzut, dar care necesita timp pentru formarea biluţelor rotunde. Puteţi implica micuțele ajutoarele de bucătari, care adoră să modeleze compoziţia cremoasă. Când sunt gata, se pot aşeza pe masă alături de o delicioasă crema de avocado.

3. Supă cremă de năut (de la 10 luni)

O rețetă de supă care se pregăteşte ușor, dar pe care trebuie să o planificaţi din  timp, ca de altfel orice preparat cu năut. Boabele de năut necesită o hidratare prealabilă, pentru a elimina acidul fitic şi a face mâncarea uşor digerabilă şi mai hrănitoare pentru cei mici.

4. Năut cu ardei copt și roșii (de la 9 luni)

Un preparat plin de savoare şi arome indiene, numai bun de încercat de părinții iubitori de preparate asiatice. În combinaţie cu ardei copt și roșii, năutul nu este doar gustos, ci asigură substanţele hrănitoare necesare unei creșteri armonioase.

5. Supă marocană de linte și năut – Harira (de la 1 an)

Harira este o supă aromată și sățioasă, un preparat tradiţional în Măroc şi Algeria, unde se foloseşte fie ca antreu, fie ca gustare. Se serveşte împreună cu câteva felii de lămâie.

Citiţi despre calităţile nutritive şi beneficiile aduse organismului, precum şi despre momentul optim pentru a introduce năutul în alimentaţia copiilor, în articolul: Năut, proteină vegetală de calitate.