supă marocană de linte și năut - Harira 1 an

Supă marocană de linte și năut – Harira (de la 1 an)

de Andreea
Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Supă marocană de linte și năut – Harira – este o supă sățioasă și perfectă pentru zilele reci de primăvară.

Supă marocană de linte și năut – Harira – este o supă sățioasă și perfectă pentru zilele reci de primăvară. Apreciată de copii și de adulți.

Supă marocană de linte și năut – Harira

Harira

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 ceapă roșie
– 2 căței usturoi
– 3 roșii sau câteva roșii în bulion
– 1 ½ L supă de bază
– 1 Lg făină
– 400 g linte roșie (înmuiată de cu seara)
– 400 g năut fiert*
– ½ lg scorțișoară
– ½ lg curcuma
– ½ lg ghimbir praf sau proaspăt răzuit (pt copiii peste 2 ani)
– ½ lg boia dulce sau iute
– șofran (opțional)
– coriandru sau pătrunjel
– ulei de măsline

Mod de preparare:
*Năutul îl pregătim și fierbem după indicațiile de aici (Cum se prepară).

Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se înăbușă 5 min în puțină apă sau se sotează în 2-3 linguri de ulei. Se adaugă condimentele, lingura de făină și roșiile tăiate cuburi. Se amestecă 2-3 minute. Adăugăm lintea, amestecăm, apoi supa de bază. Fierbem totul cam 20-30 minute, la foc mic.

Adăugăm apoi năutul deja fiert și mai lăsăm supa pe foc încă 10 minute. Decorăm cu pătrunjel sau coriandru mărunțit și coajă rasă de lămâie și servim.

Dacă nu am sotat ceapa și usturoiul la început, ci doar le-am înăbușit, putem adăuga în bolul de supă și puțin ulei de măsline (variantă preferată de noi și recomandată mai ales în cazul copiilor).

Sursă foto: http://flic.kr/p/dPzw5b

Ingrediente

  • 1 ceapă, roșie
  • 2 căței usturoi
  • 3 roșii, sau câteva roșii în bulion
  • 1 ½ L supă, de bază (http://diversificare.ro/retete/peste-3-ani/2011/10/supa-crema-de-conopida-in-2-variante-peste-3-ani/)
  • 1 lingură făină
  • 400 g linte
  • 400 g năut, fiert (http://diversificare.ro/alimente/2011/11/naut-proteina-vegetala-de-calitate/)
  • ½ linguriță scortișoară
  • ½ linguriță curcuma
  • ½ linguriță ghimbir, praf sau proaspăt răzuit (pt copiii peste 2 ani) - ½ linguriță boia dulce sau iute
  • ½ linguriță boia, dulce sau iute
  • șofran, (opțional)
  • coriandru, sau
  • pătrunjel
  • ulei de măsline

Paşii necesari preparării

  1. Năutul îl pregătim și fierbem după indicațiile de aici (Cum se prepară).
  2. Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se înăbușă 5 min în puțină apă sau se sotează în 2-3 linguri de ulei. 
  3. Se adaugă condimentele, lingura de făină și roșiile tăiate cuburi. Se amestecă 2-3 minute. 
  4. Adăugăm lintea, amestecăm, apoi supa de bază. Fierbem totul cam 20-30 minute, la foc mic.
  5. Adăugăm apoi năutul deja fiert și mai lăsăm supa pe foc încă 10 minute. 
  6. Decorăm cu pătrunjel sau coriandru mărunțit și coajă rasă de lămâie și servim.
  7. Dacă nu am sotat ceapa și usturoiul la început, ci doar le-am înăbușit, putem adăuga în bolul de supă și puțin ulei de măsline (variantă preferată de noi și recomandată mai ales în cazul copiilor).

Comentarii