supă de linte roșie 1 an

Supă de linte roșie (după 1 an)

de Anca
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Supă răcoritoare de linte, cu aromă de usturoi și lamâie – supă de linte roșie. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Supă răcoritoare de linte, cu aromă de usturoi și lamâie – supă de linte roșie. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Supă de linte roșie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (pentru 2 adulți și un copil):

– 150 grame linte roșie
– 1,5 – 2 litri apă
– 1 morcov mediu
– 1 rădăcină de pătrunjel/păstârnac
– 1 ceapă medie
– 2 căței de usturoi
– 1 linguriță boabe de coriandru
– 1 linguriță boabe de chimen
– suc de lămâie de adăugat în supă atunci când se servește
– sare după gust

Mod de preparare:

Se spală lintea în apă rece, pentru a se curăța de impurități. Pentru a scurta timpul de fierbere și pentru a o digera mai bine, o puteți pune la înmuiat cu o seară înainte de preparare (aruncați apa în care lintea a stat peste noapte).

Dați prin răzătoare (folsind lama mare) morcovul și pătrunjelul/păstârnacul. Tăiați ceapa mărunt.
Puneți la fiert lintea, morcovul, păstârnacul, ceapa și condimentele. Fierbeți aproximativ 20 de minute sau până când lintea este bine fiartă.

Adăugați cățeii de usturoi, pisați sau tăiați foarte mărunt. Mai fierbeți 1 minut.
Consistența mâncării rezultate va fi de supă-cremă.
Supa se servește caldă, cu puțin suc de lămâie.

Supa poate fi servită și de către copii mai mici, de la 8 luni, dacă eliminați sarea, usturoiul și lămâia din rețetă.


Sursă foto: http://www.flickr.com/photos/whitneyinchicago/4040556260

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală lintea în apă rece, pentru a se curăța de impurități. 
  2. Pentru a scurta timpul de fierbere și pentru a o digera mai bine, o puteți pune la înmuiat cu o seară înainte de preparare (aruncați apa în care lintea a stat peste noapte).
  3. Dați prin răzătoare (folsind lama mare) morcovul și pătrunjelul/păstârnacul. Tăiați ceapa mărunt.
  4. Puneți la fiert lintea, morcovul, păstârnacul, ceapa și condimentele. 
  5. Fierbeți aproximativ 20 de minute sau până când lintea este bine fiartă.
  6. Adăugați cățeii de usturoi, pisați sau tăiați foarte mărunt. Mai fierbeți 1 minut.
  7. Consistența mâncării rezultate va fi de supă-cremă.
  8. Supa se servește caldă, cu puțin suc de lămâie.
  9. Supa poate fi servită și de către copii mai mici, de la 8 luni, dacă eliminați sarea, usturoiul și lămâia din rețetă.

Comentarii