Cușcuș cu clementine

Cușcuș cu clementine

de Sorin
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cușcuș cu clementine – un preparat dulce acrișor care ne poate feri de răceală. Perfect la micul dejun și numai bun pentru o gustare copioasă. Poftă bună!

Cușcuș cu clementine este un preparat dulce acrișor care ne poate feri de răceală. Perfect la micul dejun și numai bun pentru o gustare copioasă.

Cușcuș cu clementine

Cușcuș cu clementine

 

Ingrediente:
– 100g de nuci
– 300g de cușcuș
– 1/4 linguriță de scorțișoară
– 7 clementine
– 20g unt de cocos
– 250g fructe de pădure
– 10g zahăr brun

Mod de preparare:
Întindem nucile într-o tavă și le băgăm la cuptor, încins la 200 și se lasă aproximativ 5 min, până devin auriu pal.

Între timp se pune cușcușul și scorțișoara într-un bol mare. Se rade fin coaja de la 2 clementine, apoi se stoarce zeama într-o oală în care s-a pus și coaja rasă. Adaugăm untul, zahărul, 200ml de apă și se aduce totul la punctul de fierbere. Se toarnă acest sos peste cușcuș și se acoperă cu folie alimentară, după care se lasă timp de 10 minute să se absoarbă lichidul.

Se curăță de coajă clementinele rămase cu ajutorul unui cuțit, de preferat zimțat, iar după aceea se feliază. Nucile se toacă grosier.

Se amestecă cușcușul folosind o furculiță, apoi se adaugă în el mare parte din nuci. Se servește în boluri, alături de clementine și fructe de pădure deasupra.

Se poate servi alături de o lingură de iaurt și se poate aroma cu puțină scorțișoară.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Întindem nucile într-o tavă și le băgăm la cuptor, încins la 200 și se lasă aproximativ 5 min, până devin auriu pal. 
  2. Între timp se pune cușcușul și scorțișoara într-un bol mare.
  3. Se rade fin coaja de la 2 clementine, apoi se stoarce zeama într-o oală în care s-a pus și coaja rasă. 
  4. Adaugăm untul, zahărul, 200 ml de apă și se aduce totul la punctul de fierbere. 
  5. Se toarnă acest sos peste cușcuș și se acoperă cu folie alimentară, după care se lasă timp de 10 minute să se absoarbă lichidul.
  6. Se curăță de coajă clementinele rămase cu ajutorul unui cuțit, de preferat zimțat, iar după aceea se feliază. 
  7. Nucile se toacă grosier.
  8. Se amestecă cușcușul folosind o furculiță, apoi se adaugă în el mare parte din nuci. 
  9. Se servește în boluri, alături de clementine și fructe de pădure deasupra.
  10. Se poate servi alături de o lingură de iaurt și se poate aroma cu puțină scorțișoară.

Comentarii