Chec de ciuperci

de Oana
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Legume

chec de ciuperci 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Acest chec de ciuperci este foarte gustos dacă îl serviți rece. Este și o gustare și un aperitiv ușor de făcut și hrănitor.

Chec de ciuperci – poate fi o gustare sănătoasă pentru cei mici și un aperitiv pentru părinți. Apreciat de copii și de adulți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile spălate și scurse se taie feliuțe și se înăbușă împreună cu cele 3 linguri de ulei, ceapa verde, ceapa uscată și usturoiul, până scade zeama lăsată de ciuperci.
  2. Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, verdeața tocată, pesmetul, 3 ouă bătute împreună cu 3 linguri de smântână, sarea și piperul. Se amestecă până la omogenizare.
  3. Se toarnă compoziția într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt și se ”glazurează” cu 2 ouă bătute împreună cu 2 linguri de smântână.
  4. Se coace aproximativ 35-45 de minute la 180 de grade Celsius, până se rumenește, se scoate din tavă atunci când s-a răcit complet.

Sursă foto:http://flic.kr/p/4PaGcj