chec de ciuperci 1 an

Chec de ciuperci (de la 1 an)

de Oana
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Chec de ciuperci – poate fi o gustare sănătoasă pentru cei mici și un aperitiv pentru părinți.

Chec de ciuperci – poate fi o gustare sănătoasă pentru cei mici și un aperitiv pentru părinți. Apreciat de copii și de adulți.

Chec de ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 750g de ciuperci (500g ciuperci champignion, 250g pleurotus sau ciuperci brune)
– 1-2 legături de ceapă verde
– 1 ceapă mare uscată
– 3 fire de usturoi verde/ 6 căței usturoi uscat
– 1 legatură de pătrunjel
– 1 legătură de mărar
– 5 ouă
– 5 linguri de smântână
– 5 linguri de pesmet
– 250g de cașcaval
– sare
– piper
– 3 linguri de ulei

Mod de preparare:
Ciupercile spălate și scurse se taie feliuțe și se înăbușă împreună cu cele 3 linguri de ulei, ceapa verde, ceapa uscată și usturoiul, până scade zeama lăsată de ciuperci.
Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, verdeața tocată, pesmetul, 3 ouă bătute împreună cu 3 linguri de smântână, sarea și piperul. Se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă compoziția într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt și se ”glazurează” cu 2 ouă bătute împreună cu 2 linguri de smântână.
Se coace aproximativ 35-45 de minute la 180 de grade Celsius, până se rumenește, se scoate din tavă atunci când s-a răcit complet.

Sursă foto:http://flic.kr/p/4PaGcj

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile spălate și scurse se taie feliuțe și se înăbușă împreună cu cele 3 linguri de ulei, ceapa verde, ceapa uscată și usturoiul, până scade zeama lăsată de ciuperci.
  2. Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, verdeața tocată, pesmetul, 3 ouă bătute împreună cu 3 linguri de smântână, sarea și piperul. Se amestecă până la omogenizare.
  3. Se toarnă compoziția într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt și se ”glazurează” cu 2 ouă bătute împreună cu 2 linguri de smântână.
  4. Se coace aproximativ 35-45 de minute la 180 de grade Celsius, până se rumenește, se scoate din tavă atunci când s-a răcit complet.

Comentarii