quiche cu ciuperci shiitake și spanac 1 an

Quiche cu ciuperci shiitake și spanac (de la 1 an)

de Adina
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Specialitate franceză pe nume quiche, pe româneşte o tartă delicioasă cu ciuperci şi spanac, care va fi pe gustul întregii familii.

Quiche cu ciuperci shiitake și spanac – specialitate franceză pe nume quiche, pe româneşte o tartă delicioasă cu ciuperci şi spanac, care va fi pe gustul întregii familii.

Quiche-ul e un fel de tartă care poate să fie cu fructe (dulce) sau cu legume (sărată). Azi împărtăşim cu voi o reţetă de quiche sărată. E o reţetă inspirată din reţetele de quiche ale lui Gordon Ramsay.

Quiche cu ciuperci shiitake și spanac

quiche cu ciuperc

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
Pentru aluat:
– 80 g unt
– 200 g făină albă
– 5 linguri de apă rece
– jumătate de linguriţă de sare

Pentru umplutură:
– 1/2 ceapă + o cantitate similară de praz tăiat mărunt
– 4 căţei de usturoi
– 5 ciuperci shiitake, tăiate mărunt
– 2 mâini de spanac tăiat mărunt
– 2 ouă bătute bine
– 100gr brânză fină
– 150 ml smântână lichidă
– 100 gr brânză cheddar
– 1 roşie potrivită, tăiată felii circulare (opţional, pentru ornat)
– parmezan
– sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Aluatul se obţine astfel: se amestecă într-un bol făina cu sarea şi untul. Untul se adaugă în bucăţele mici şi se frământă compoziţia. Se adaugă apa şi se framântă în continuare, până se obţine un aluat omogen şi moale. La final, se modelează aluatul sub formă de sferă şi se bagă la frigider pentru 15-20 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.

Pentru umplutură: ouăle se bat spumă bine de tot. Se încorporează brânza fină şi smântâna lichidă şi se amestecă până când se obţine o pastă lichidă fină. La final se adaugă în compoziţie brânza cheddar răzuită. Ceapa şi prazul se înăbuşe în puţină apă sau se călesc în 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ciupercile şi spanacul şi se ţin 5 minute la foc mic. Se mai adaugă sare şi piper după gust.

Se ia aluatul şi se întinde sub forma recipientului/tăvii în care va fi pus (dacă e o tavă pătrată atunci încercăm să întindem aluatul sub forma unui patrulater mai mare cu vreo 2cm pe fiecare latură; similar întindem şi dacă avem formă circulară). Aluatul întins se pune în recipientul uns în prealabil cu puţin ulei sau unt, astfel încât să “urce” cu 2cm şi pe pereţii vasului; pe urmă se înţeapă din loc în loc aluatul cu furculiţa. Se pun legumele (compoziţia cu ciuperci şi spanac) şi se aranjează uniform cu o lingura. Peste legume se toarnă compoziţia cu ouăle bătute. Opţional, se ornează cu feliile de roşii. Se bagă în cuptorul încins la 200 grade şi se lasă pentru 40 minute, până se rumeneşte bine compoziţia.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat: 80 g unt
  • 200 g făină albă
  • 5 linguri de apă, rece
  • jumătate de linguriţă de sare
  • Ingrediente pentru umplutură: 1/2 ceapă, + o cantitate similară de praz tăiat mărunt
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 ciuperci, shiitake, tăiate mărunt
  • 2 mâini de spanac, tăiat mărunt
  • 2 ouă, bătute bine
  • 100 gr brânză, fină
  • 150 ml smântână, lichidă și 100 gr brânză cheddar
  • 1 roșie, potrivită, tăiată felii circulare (opţional, pentru ornat)
  • parmezan
  • piper, și sare după gust

Paşii necesari preparării

  1. Aluatul se obţine astfel: se amestecă într-un bol făina cu sarea şi untul. 
  2. Untul se adaugă în bucăţele mici şi se frământă compoziţia. 
  3. Se adaugă apa şi se framântă în continuare, până se obţine un aluat omogen şi moale. 
  4. La final, se modelează aluatul sub formă de sferă şi se bagă la frigider pentru 15-20 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.
  5. Pentru umplutură: ouăle se bat spumă bine de tot. 
  6. Se încorporează brânza fină şi smântâna lichidă şi se amestecă până când se obţine o pastă lichidă fină.
  7. La final se adaugă în compoziţie brânza cheddar răzuită. 
  8. Ceapa şi prazul se înăbuşe în puţină apă sau se călesc în 2 linguri de ulei de măsline. 
  9. Se adaugă usturoiul, ciupercile şi spanacul şi se ţin 5 minute la foc mic. Se mai adaugă sare şi piper după gust.
  10. Se ia aluatul şi se întinde sub forma recipientului/tăvii în care va fi pus (dacă e o tavă pătrată atunci încercăm să întindem aluatul sub forma unui patrulater mai mare cu vreo 2cm pe fiecare latură; similar întindem şi dacă avem formă circulară). 
  11. Aluatul întins se pune în recipientul uns în prealabil cu puţin ulei sau unt, astfel încât să “urce” cu 2 cm şi pe pereţii vasului; pe urmă se înţeapă din loc în loc aluatul cu furculiţa. 
  12. Se pun legumele (compoziţia cu ciuperci şi spanac) şi se aranjează uniform cu o lingura. 
  13.  Peste legume se toarnă compoziţia cu ouăle bătute.   
  14. Opţional, se ornează cu feliile de roşii. 
  15. Se bagă în cuptorul încins la 200 grade şi se lasă pentru 40 minute, până se rumeneşte bine compoziţia.

Comentarii