Clătite cu spanac și ciuperci 1 an

Clătite cu spanac și ciuperci

de Eugenia
Masă

Aperitiv

Fel de mâncare

Clătite/pancakes

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

mediu

Porţii

4 porții

Au vrut la cină clătite, iar eu le-am propus clătite cu spanac și ciuperci, o variantă sărată de clătite care călduțe fiind și puțin crocante au fost devorate instant.

Este seară și copii cer clătite. M-am gândit să le îndeplinesc dorința și le-am pregătit clătite cu spanac și ciuperci.
Nu știu cum e la voi, dar noi când îi întrebăm ce vor să mănânce răspunsul vine rapid, clar și răspicat: CLĂTITE 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru a pregăti compoziția de clătite, adăugați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine cu un tel până când s-au omogenizat perfect.
  2. Încingeți o tigaie non-aderentă și puneți un polonic de compoziție, întinzând-o uniform pe toată suprafața tigăii.
  3. Dați focul mic și lăsați clătita 1-2 minute să se rumenească pe o parte. TRUC: e bună de întors când marginile s-au desprins ușor de tigaie. Apoi întoarceți-o și pe partea cealaltă și mai lăsați-o la rumenit încă 1-2 minute. 
  4. Pentru a realiza compoziția cu care le veți umple, puneți o tigaie non-aderentă pe foc mediu, adăugați ghee-ul, ceapa verde tocată, usturoiul mărunțit și cimbrul uscat.
  5. Amestecați timp de 1-2 minute până își împrumută savorile. Adăugați puțin piper și, opțional, puțină sare pentru copiii mai mari sau adulți.
  6. Adăugați ciupercile și amestecați în continuu 3-4 minute până când ciupercile s-au înmuiat puțin. Dacă simțiți nevoia, puneți un strop de apă în tigaie. Oricând puteți reduce intensitatea focului.
  7. Adăugați frunzele de spanac și amestecați alte 2-3 minute până când și acesta s-a înmuiat. Aveți grijă să amestecați în continuu pentru a evita prinderea compoziției, puțin mai uscată ca și aspect, de tigaie.
  8. În tigaia în care ați pregătit clătitele, puneți o clătită deja preparată, adăugați 1-2 linguri de compoziție din cealaltă tigaie și împăturiți puțin marginile clătitei ca în fotografia de mai sus, după care o transferați în farfurie.
  9. Dacă vă place puteți presăra și puțin parmezan peste clătita caldă din farfurie. Sunt la fel de gustoase și fără. 🙂

Dacă noi ne distrăm în bucătătie, de ce nu ar face-o și legumele folosite? Așa că mai mereu le alegem pe cele de la Legumefericite.ro care vin la casele oamenilor chiar și iarna 🙂

Sursă foto: Diversificare.ro