Gnocchi

de Andreea
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

gnocchi 1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Aveți un copil căruia îi place să-și bage mâinile în făină? Atunci lucrați împreună la acești gnocchi din cartofi.

Aveți un copil căruia îi place să-și bage mâinile în făină? Atunci lucrați împreună la acești gnocchi din cartofi.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Punem la fiert în apă rece cartofii în coajă cu 2 lingurițe de sare. Sunt gata când furculița intră în ei cu ușurință. Scurgem apa.
  2. Cartofii se curăță și se lucrează cu ei cât sunt calzi. Ne ajutăm de un șervet de bucătărie pentru a nu ne frige. 
  3. Apoi îi dăm printr-o sită sau printr-o presă de cartofi. Se adaugă oul și 2 mâini de făină și se amestecă bine. Va rezulta un aluat.
  4. Pe suprafața de lucru frământăm aluatul, încorporând și restul de făină. 
  5. Împărțim aluatul în 4 părți egale.
  6. Întindem fiecare dintre aceste părți formând funii groase de 3 cm. 
  7. Tăiem gnocchi late de 2 cm. Ne mișcăm repede, cât aluatul e cald încă. 
  8. Punem toți gnocchi formați pe un platou, fără a se atinge între ei. Putem presăra făină de orez peste ei pentru a nu se lipi unii de alții. Se lasă la răcit o oră sau peste noapte în frigider.
  9. Punem la fiert gnocchi în apă clocotită, cu sare. Vor fi gata când se ridică la suprafață (aprox 3 min). Îi scoatem cu o lingură perforată.

Putem păstra gnocchi fierți în frigider 2 zile sau nefierți în congelator cam 3 luni. Când îi scoatem din congelator îi ferbem 6-7 minute (fără a-i dezgheța).

Îi putem servi cu un sos simplu de roșii, sos pesto (verde, roșu, de leurdă) sau un alt sos la alegere, apoi presărați parmezan sau fulgi de drojdie nutritivă pentru un plus de gust.

Sursă foto: http://flic.kr/p/34kdr