gnocchi cu spanac 2 ani

Gnocchi cu spanac

Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O rețetă italienească deosebită sau un alt fel de a servi spanacul celor mici – gnocchi cu spanac. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

O rețetă italienească deosebită sau un alt fel de a servi spanacul celor mici – gnocchi cu spanac. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spălați bine frunzele de spanac și gătiți-l într-o tigaie la foc scăzut pentru 6-8 minute. 
  2. Scurgeți-l bine și lăsați-l să se răcească. După ce s-a răcit, scurgeți bine restul de apă din spanac prin presare într-o sită sau cu un prosop de bucătărie. Tăiați-l foarte fin sau mixați-l în robotul de bucătărie.
  3. Într-un vas amestecați spanacul, brânza ricotta, jumătate din cantitatea de parmezan, ouăle și nucșoara precum și puțină sare și piper după gust. 
  4. Amestecați până ce toate ingredientele sunt complet integrate. Adaugați treptat făina până se formează un aluat pe care îl puteți  manevra (se poate suplimenta cantitatea de făină dacă este nevoie). 
  5. Puneți aluatul într-o folie de bucătărie și lăsați-l la frigider pentru o oră. Cu mâinile înfăinate luați bucățele din aluat și modelați-le în formă de biluțe (de mărimea unei nuci).  Presărați biluțele ușor cu făină.
  6. Fierbeți apă cu puțină sare într-o oală și adăugați găluștele. 
  7. Fierbeți-le 2-3 minute, până se ridică la suprafață. Scoateți-le, scurgeți-le și lăsați-le să se răcească.
  8. Pregătiți untul cu ierburi. Topiți untul într-o tigaie la foc mic, adăugați ierburile și mai gătiți pentru 1 minut amestecând continuu. 
  9. Adăugați găluștele, amestecați  încă un minut să fie bine acoperite de unt și scoateți-le într-un vas de servit. 
  10. Presărați restul de parmezan și serviți.

Sursă foto: Diversificare.ro