ruladă de spanac cu brânză și ardei 1 an

Ruladă de spanac cu brânză și ardei (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ruladă de spanac cu brânză și ardei – copiii vor adora această combinație de spanac cu brânză și ardei gras. Poate fi o gustare pentru ei, dar și un aperitiv festiv pentru cei mari.

Ruladă de spanac cu brânză și ardei – copiii vor adora această combinație de spanac cu brânză și ardei gras. Poate fi o gustare pentru ei, dar și un aperitiv festiv pentru cei mari.

Ruladă de spanac cu brânză și ardei

rulada spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 300 g spanac (proaspăt sau congelat)
– 3 ouă
– 4 linguri de făină
– 2 cutii cremă fină de brânză
– 25 g unt
– 10 g bicarbonat
– un praf de sare
– 1 ardei gras roșu

Mod de preparare:

Pentru foaia de ruladă, se amestecă spanacul mărunțit cu albușurile bătute spumă și cu gălbenușurile frecate cu un praf de sare. În compoziția rezultată, se adaugă făina în ploaie și bicarbonatul. Se toarnă in tava obișnuită de aragaz, dar tapetată cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până trece testul scobitorii.

Se scoate apoi și se răstoarnă cu fața in jos pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă la răcit.

Între timp, pregătim crema cu care vom umple rulada de spanac amestecând crema de brânză cu untul și ardeiul gras tăiat cubulețe. Când am terminat, desfacem ruloul de spanac, îl umplem cu crema rezultată și rulăm la loc ajutându-ne de hârtia de copt. Lăsăm la rece 2-3 ore și tăiem apoi felii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru foaia de ruladă, se amestecă spanacul mărunțit cu albușurile bătute spumă și cu gălbenușurile frecate cu un praf de sare.
  2. În compoziția  rezultată, se adaugă făina în ploaie și bicarbonatul. 
  3. Se toarnă in tava obișnuită de aragaz, dar tapetată cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până trece testul scobitorii.
  4. Se scoate apoi și se răstoarnă cu fața in jos pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă la răcit.
  5. Între timp, pregătim crema cu care vom umple rulada de spanac amestecând crema de brânză cu untul și ardeiul gras tăiat cubulețe. 
  6. Când am terminat, desfacem ruloul de spanac, îl umplem cu crema rezultată și rulăm la loc ajutându-ne de hârtia de copt. 
  7. Lăsăm la rece 2-3 ore și tăiem apoi felii.

Comentarii