ruladă cu gem 3 ani

Ruladă cu gem

de Cititor
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cititorii noștri ne trimit multe rețete interesante. Astăzi, ruladă cu gem!

Cititorii noștri ne trimit multe rețete interesante. Astăzi, ruladă cu gem! Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună să aveți!

Ingrediente

  • 4 ouă, (dacă folosiți din comerț, alegeți ouă ecologice sau cu prima cifra inscripționată 0 sau 1)
  • 4 linguri cu vârf făină integrală
  • 4 linguri cu zahăr brun
  • gem, sau dulceață pentru umplutură (sunt recomandate cele naturale, făcute în casă, fără adaos de zahăr, cum ar fi: gemul de prune, gemul natural de căpșuni, gemul cu semințe de chia)

Paşii necesari preparării

  1. Se separă albușurile de gălbenușuri. 
  2. Gălbenușurile se lasă întregi. 
  3. Albușurile se bat cu mixerul până devin spumă tare. 
  4. Se adaugă zahărul treptat și se continuă amestecarea cu mixerul, de preferat până nu se mai simt cristalele de zahăr. 
  5. Se adaugă apoi și gălbenușurile. Se încorporează în compoziție și făina și se amestecă cu o lingură de lemn.
  6. Compoziția acesta se toarnă apoi în tava în care am pus hârtie de copt, și se uniformizează ușor cu lingura de lemn. 
  7. Se introduce în cuptorul încins în prealabil la 180 grade, pentru nu mai mult de 7-10 minute. 
  8. Dacă se coace prea mult, în loc de bunătate de ruladă va trebui sa ne mulțumim cu o bunătate de prăjitură :).
  9. Se scoate apoi din tavă, cu tot cu hârtia de copt, pe un fund de lemn. 
  10. Peste partea "descoperită" se pune un prosop umezit și stors bine, apoi se va întoarce. 
  11. Se renunță ușor la hârtia de copt și tot cu prosop se rulează. 
  12. Se lasă la răcit pentru câtăva minute după care se desface și se unge cu umplutura aleasă. 
  13. O rulare finală și gata rulada!

Se păstrează foarte bine în folie alimentară, la rece. Opțional, înainte de a fi îmbrăcată în folie, rulada se poate presăra cu răzătură de cocos și, pentru o bună aderență a acesteia, ungeți-o în prealabil cu puțină miere de albine.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5Fu1m