Supă cremă de vinete coapte 1 an

Supă cremă de vinete coapte (după 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

25

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ce ziceți ca azi să încercăm o supă cremă de vinete coapte, ușor de preparat și delicioasă?

Vânăta este o legumă foarte versatilă, o folosim în salate, chiftele, tocănițe sau pur și simplu sotată sau coaptă pe grătar. Ce spuneți dacă încercăm astăzi o supă cremă de vinete coapte, ușor de preparat și delicioasă?

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fasolea se pune la înmuiat peste noapte, iar dimineața înainte de gătire se clătește bine. 
  2. Acoperiți cu apă și lăsați la foc mic timp de o oră sau până fasolea este fiartă bine.
  3. Înțepați vinetele cu un cuțit, apoi se pun într-o tavă și se coc în cuptor la cea mai mare temperatură, timp de aproximativ 40 de minute.
  4. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță adâncă și sotați usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute zdrobit sau tocat, busuiocul și pătrunjelul până când se înmoaie usturoiul, dar nu se colorează. 
  5. Tăiați vinetele coapte pe jumătate și scobiți partea interioară frumos mirositoare într-o cratiță.
  6. Adăugați fasolea fiartă și zeama în care a fiert. Lăsați la foc mic timp de 20 de minute. 
  7. Scoateți afară jumătate din conținut, pasați-l și puneți-l înapoi în oală.
  8. Amestecați și condimentați bine. Ar trebui să fie de consistența smântânii, sățioasă și destul de groasă.
  9. Apoi amestecați brânza puțin condimentată și sfărâmată în bucăți.
  10. Puneți în fiecare bol puțin ulei de măsline condimentat și serviți alături de puțină pâine crocantă, dacă este și caldă este perfect.
  11. Sugestie: Încercați ardeiul iute înainte de a-l pune în compoziție și reduceți cantitatea dacă este prea picant pentru cel mic sau înlocuiți-l cu ardei capia dacă vârsta copilului nu permite.   Poftă bună!
Fasolea se pune la înmuiat peste noapte, iar dimineața înainte de gătire se clătește bine. Acoperiți cu apă și lăsați la foc mic timp de o oră sau până fasolea este fiartă bine.

Înțepați vinetele cu un cuțit, apoi se pun într-o tavă și se coc în cuptor la cea mai mare temperatură, timp de aproximativ 40 de minute.

Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță adâncă și sotați usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute zdrobit sau tocat, busuiocul și pătrunjelul până când se înmoaie usturoiul, dar nu se colorează. Tăiați vinetele coapte pe jumătate și scobiți partea interioară frumos mirositoare într-o cratiță. Adăugați fasolea fiartă și zeama în care a fiert. Lăsați la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți afară jumătate din conținut, pasați-l și puneți-l înapoi în oală.

Amestecați și condimentați bine. Ar trebui să fie de consistența smântânii, sățioasă și destul de groasă. Apoi amestecați brânza puțin condimentată și sfărâmată în bucăți.

Puneți în fiecare bol puțin ulei de măsline condimentat și serviți alături de puțină pâine crocantă, dacă este și caldă este perfect.

Sugestie: Încercați ardeiul iute înainte de a-l pune in compoziție și reduceți cantitatea dacă este prea picant pentru cel mic.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii