salată de vinete 8 luni

Salată de vinete cu roşii coapte

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Vinetele sunt delicioase şi sănătoase. Vă invit să descoperiţi o reţetă uşoară și savuroasă: salată de vinete cu roşii coapte.

O rețetă foarte populară în regiunea noastră este și această salată de vinete cu roșii coapte. Vinetele au un conţinut ridicat de apă şi sunt bogate în potasiu, magneziucalciu, dar şi vitaminele A şi C, benefice sistemului imunitar și sistemului circulator. Pregătite diferit în toate colțurile lumii, vinetele sunt legume foarte apreciate.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. După ce am ales vinetele închise la culoare, le-am spălat şi aşezat la copt pe flacăra ochiului de la aragaz sau în cuptor.
  2. Pentru a obţine vinetele albe după coacere, ele se curăță fierbinți și se lasă la scurs. 
  3. Ardeii şi roşiile se coc, apoi se lasă la răcit.
  4. Roșiile se decojesc și li se îndepărtează semințele, apoi se toacă foarte mărunt şi se pun deoparte.
  5. Ceapa şi ardeiul capia se taie la fel de mărunt.
  6. Vinetele se toacă pe un fund de lemn și se adaugă treptat uleiul ca la maioneză.
  7. Se adaugă sarea (de la 1 an) după gust şi restul legumelor tocate.
  8. Amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.

Salata de vinete cu roșii coapte se servește cu pâine integrală sau pâine prăjită. Este ideală la gustare şi la micul dejun.
Sursă foto: Diversificare.ro