fursecuri cu hrișcă 1 an

Fursecuri cu hrișcă

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Aceste fursecuri cu hrișcă și carob ne oferă energie și miros a sărbători… de iarnă!

În așteptarea lui Moș Crăciun, anul acesta am pregătit fursecuri cu hrișcă și carob, aromate cu scorțișoară din belșug. Au fost un real succes atât printre copii, cât și printre adulți, iar Moșului i-au încărcat bateriile pentru o noapte lungă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Hrișca se hidratează peste noapte (minim 6 ore) și se pune la fiert în 300 ml de apă, timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie. 
  2. Dacă mai rămâne lichid, se scurge, iar hrișca se amestecă cu banana zdrobită bine cu o furculiță, pudra de roșcove , scorțișoara, nuca de cocos și pasta de curmale.
  3.  Banana și pasta de curmale sunt suficiente pentru a îndulci fursecurile destinate copiilor mai mici, însă, amestecul se poate gusta și daca mai este nevoie se adaugă un îndulcitor natural, după gust.
  4. Modalitățile de servire sunt mai multe. Acest amestec poate fi oferit celor mici ca atare, într-un castronel, la micul dejun sau ca o gustare de seară. 
  5. Pentru a obține fursecurile, aluatul se poate modela în formă rotundă cu ajutorul unei lingurițe și se pune în tavă sau se folosesc forme de prăjituri pentru a obține fursecuri cu grosimea de aproximativ 4-5 mm. 
  6. O altă variantă pe care o mai putem folosi, mai rapidă, dar mai puțin aspectuoasă, este să întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care să porționăm fursecurile cu un cuțit.
  7. Odată așezată compoziția în tavă, se coace la foc mic sau la 170 de grade Celsius timp de 10-15 minute. 
Se păstrează câteva zile într-o pungă de hârtie.

Sursă foto: Diversificare.ro