batoane cu hrișcă și susan 12 luni

Batoane cu fulgi de hrișcă și susan

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Astăzi am pregătit o delicioasă gustare: batoane cu fulgi de hrișcă, susan, stafide și o veritabilă comoară a stupului: căpăceală. Poftă bună!

Rafturile cu cereale din magazin sunt pline cu batoane de tot felul, îmbogățite cu zahăr, arome sau alte ingrediente de evitat. Totuși, cei mici sunt curioși și pofticioși. De aceea, le-am pregătit o delicioasă gustare: batoane cu fulgi de hrișcă, susan și căpăceală.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol încăpător se amestecă cu grijă toate ingredientele: căpăceala, hrișca, susanul și stafidele, până când se obține o compoziție omogenă.
  2. Folosind o rolă de folie de plastic, tăiați 4-5 fâșii de aproximativ 10 cm.
  3. Pe fiecare folie așezați câte o lingură zdravănă din amestecul de mai sus, pe care îl acoperiți complet cu o parte din folia rămasă liberă.
  4. Acum puteți să modelați batonul după bunul plac, în formă de cilindru sau dreptunghi.
  5. Presați bine batonul pentru a elimina aerul rămas în compoziție și pentru a obține un baton compact.
  6. Se împăturesc capetele rămase libere și se dau batoanele la rece pentru cel putin 1-2 ore.
  7. Se pot păstra astfel timp de o săptămână.
Când vor cere copiii ceva bun este de ajuns să scoateți un baton din frigider și să le oferți o gustare dulce și hrănitoare.

Căpăceala este ideală pentru a lega aceste batoane. Are o consistență mai lipicioasă și mai densă decât mierea. Mai mult, conține substanțe nutritive atât din miere, cât și din propolis și ceară. Propolisul este cel mai puternic aliment-medicament care acționează împotriva a 21 specii de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi 30 tipuri de virusuri, iar ceara de albine este bogată în enzime, vitamine și substanțe nutritive cu acțiune antibiotică.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro